Een driehoek die in een cirkel verandert

243.05Vraag: Is het ware egoïsme te vinden in de massa die zich niet hoeft te corrigeren?

Antwoord: Nee, het grootste egoïsme is aanwezig in een klein aantal mensen die op spiritualiteit gericht zijn, maar juist zij corrigeren dat. Als we hiernaar kijken in de vorm van een piramide, zien we bovenaan, wat kwantiteit betreft, een heel klein aantal mensen die de zin van het leven begrijpen en verwerkelijken en onderaan een enorm grote massa.

En als we de piramide van de kant van het egoïsme bekijken, is het een omgekeerd beeld: het kleine aantal mensen heeft het grootste egoïsme en de massa het kleinste. Wat hebben zij dan voor egoïsme? Wat hebben zij in het leven nodig? Geef ze wat van deze wereld: voetbal, vakantie, een biertje en TV.

Vraag: Bedoelt u dat zelfs nu de wereld globaal wordt en zich in de richting van correctie beweegt, deze verdeeldheid blijft bestaan?

Antwoord: Nee, die blijft niet bestaan. De bovenste driehoek en de onderste driehoek symboliseren de Davidsster en uiteindelijk verandert deze vorm in een cirkel. 

Nadat de absolute, volledige vervolmaking heeft plaatsgevonden, de wederzijdse opname van alle delen in alle delen, egoïstisch en altruïstisch, gevend en ontvangend, het laagste en het hoogste, rechts en links, verandert de hele schepping in één enkele bol.

En deze bol, die zich eeuwig, volmaakt en harmonieus voelt, gaat door het “oog van een naald” naar de volgende dimensie.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/07/a-triangle-transforming-into-a-circle/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From KabTV’s “Close-Up. Branch of Sakura” 5/15/11

Related Material:

The Spiritual Pyramid Of The Global Vessel

The United Body of Humanity

The Upside-Down Pyramid

Filed under: Crisis, Globalization, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed