Waarom dieren nooit fouten maken

49.01Vraag: Als er een opslagplaats is van het gemeenschappelijke geheugen van de mensheid, waar bevinden zich dan de instincten van dieren?

Antwoord: Dieren zijn helemaal afgezonderd. Zij leven nauw verbonden met de alomvattende informatiestroom.

Een mens kan zich daarboven verheffen, maar een dier kan dat niet. In de mens zijn er heden, verleden en toekomst, zodat hij zich kan ontwikkelen. Hij vergelijkt zichzelf met het verleden en de toekomst, is jaloers, wil meer bereiken en leert van het verleden. Een dier heeft dat niet. Een dier leeft vanuit de instincten van het moment, het handelt vanuit de manier waarop het vandaag bestuurd wordt.

Een dier is op geen enkele manier verbonden met het verleden of de toekomst, daarom maakt het geen fouten.

Vraag: Verklaart dit waarom ze bij natuurrampen op tijd wegvluchten?

Antwoord: Ja, ze leven instinctief, absoluut onlosmakelijk verbonden met het systeem, van daaruit ontvangen ze duidelijke informatie. Wij ontvangen echter vage informatie vanuit het systeem, omdat wij onze eigen medewerking eraan moeten toevoegen.

En hier ligt het probleem, als een tsunami ons treft, betekent dit dat wij die veroorzaakt hebben doordat wij verkeerd met elkaar omgaan! Dieren hebben daar geen deel aan, zij begrijpen wat er gaat gebeuren en gaan rustig weg. Wij kunnen dit echter niet begrijpen en voelen, omdat wij zelf deze grote tragedie hebben veroorzaakt.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/06/why-animals-never-make-mistakes/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland%5C

From KabTV’s “Close-Up. Hologram” 7/28/11

Filed under: Egoism, Perception | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: