Waar zal liefde je heenleiden? In welke mate zullen mensen erdoor beïnvloed worden? (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman op Quora: Waar zal liefde je heenleiden? In welke mate zullen mensen erdoor beïnvloed worden?

Als je gaat liefhebben en voor iedereen en alles in de natuur – de minerale, vegetatieve, animale en menselijke niveaus – gaat zorgen volgens de wet van de liefde, zal je de immens grote invloed ervaren die dit zal hebben.

Allereerst zal je een grote voldoening voelen door je liefdevolle houding naar alles en iedereen in de natuur. Je zult via dit alles de werkelijkheid gaan voelen als iets dat jou insluit. Vervolgens integreer je in de wereld en ontdek je de kracht die overal in de wereld werkzaam is. Je gaat de kracht waardoor de natuur zich ontwikkelt, evolueert en leeft, herkennen. Op deze manier bestaat alles wat geschapen is. Zo ga je je dus identificeren met de kracht waardoor de natuur bestuurd wordt.

Hoe komt het dat een liefdevolle houding naar de minerale, vegetatieve, animale en menselijke niveaus van de natuur – alles en iedereen om mij heen – de kracht kan onthullen waardoor de natuur bestuurd wordt?

Dat komt omdat deze kracht in iedereen en alles aanwezig is, maar jij leeft niet vanuit dezelfde waarden om dit te ontdekken en te voelen. Je verbergt deze kracht. Dat komt omdat je niet dezelfde kwaliteiten hebt: jij hebt haat in jezelf en de natuur is absolute liefde.

Liefde voor iedereen is het allerbelangrijkste in het leven. Als we dit bereiken, voelen we de volmaakte, eeuwige werkelijkheid, dan word jij ook volmaakt en eeuwig.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/06/where-will-love-take-you-to-what-extent-will-it-influence-people-quora/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

Based on the video “Where Will Love Take You?” with Kabbalist Dr. Michael Laitman and Oren Levi. Written/edited by students of Kabbalist Dr. Michael Laitman.

Filed under: Q&A, Quora | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed