Hoe kunnen we de kracht vinden om te vergeven? (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman op Quora: Hoe kunnen we de kracht vinden om te vergeven?

Hoe kunnen we de kracht vinden om te vergeven? We kunnen de kracht vinden om te vergeven als wij de menselijke natuur begrijpen, dat onze natuur ons namelijk dwingt om te zijn zoals we zijn.

Hierover staat geschreven: “Ga naar de Ambachtsman die mij gemaakt heeft.” Met andere woorden: “Waarom word je boos op mij?” “Waarom geef je mij de schuld?” “Ga naar Degene die mij zo gemaakt heeft, die mij de hele tijd op deze manier activeert en laat handelen. Vanuit mijzelf ben ik niets.”

Met andere woorden, je ziet marionetten voor je en via hen moet je je verhouden tot Degene die het allemaal zo heeft gemaakt. Door je te verhouden tot de Kracht achter alles en iedereen, die in de wijsheid van Kabbalah “de Schepper” wordt genoemd, doe je een verzoek om degenen die je voor je ziet op de juiste manier te begrijpen, om hen te zien als de vertegenwoordigers van de Schepper naar jou toe. Dan kom je tot het besef dat alles in je leven er is – in de natuur op het minerale, vegetatieve, animale en menselijke niveau – zodat jij de houding van de Schepper naar jou kunt gaan ontdekken.

Wat is de Schepper? De Schepper, die in de wijsheid van Kabbalah verschillende namen heeft gekregen, waaronder “natuur,” “het hoge licht,” en “de hoge kracht”, is de overal aanwezige kracht van de natuur, de alomvattende wet van de werkelijkheid: een eigenschap, kracht en wet van liefde, geven en verbinding. Dit heeft niets te maken met religie of geloof.

Wij bestaan in een gedachte. Zie het als een enorm groot computerprogramma. Uiteindelijk is het, in dit systeem, de rol van ieder mens om elkaar te helpen om de uiteindelijke staat te bereiken van “Heb je naaste lief als jezelf”. Dit is de wet die de hele werkelijkheid omvat, ons hele leven en ons bestaan.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/06/how-do-you-find-the-strength-to-forgive-quora/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

Based on “New Life episode 1185” with Kabbalist Dr. Michael Laitman, Yael Leshed-Harel and Oren Levi. Written/edited by students of Kabbalist Dr. Michael Laitman.

Photo by Gus Moretta on Unsplash.

Filed under: Q&A, Quora | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed