Bagage uit vorige levens

49.01Vraag: Zijn er ook straffen uit vorige incarnaties? Sleept een mens bagage mee door een aantal slechte daden uit zijn vorige levens, bestaat er zoiets?

Antwoord: In principe wel, want ons fysieke leven en sterven betekent niet dat er iets stopt of opnieuw begint. Wij moeten onze werkelijkheid zien als een voortdurende beweging van onze spirituele opgang naar de Schepper.

Vraag: En zijn er andersom ook verdiensten die ervoor zorgen dat ik mij in mijn volgende levens gemakkelijker kan ontwikkelen? De Torah spreekt over de verdiensten van de voorvaderen.

Antwoord: Ik zou niet willen zeggen dat het gemakkelijker is, maar wel effectiever.

Vraag: Is het, in het algemeen gesproken, wel eerlijk dat iemand gestraft wordt voor een aantal vorige levens, terwijl het niet duidelijk is wie daar geleefd heeft?

Antwoord: Maar het zijn jouw levens.

Opmerking: Maar zo voel ik het niet.

Mijn antwoord: Dat doet er niet toe. Dit wordt met een bedoeling gedaan, om je namelijk niet van je problemen te bevrijden en ze ook niet aan je op te leggen. Dit wordt allemaal in overweging genomen en het komt heel duidelijk voort uit het systeem waardoor de wereld bestuurd wordt. Het is niet zomaar een gril of toeval, het menselijk lichaam wordt niet onafhankelijk van alles geschapen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/06/baggage-from-past-lives/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland%5C

From KabTV’s “Spiritual States” 5/31/22

Related Material:

Punishment Is Not What We Think

Spiritual Punishment

Punishment For Bad Deeds

Filed under: Body and Soul, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed