Spirituele eigenschappen en hun manifestatie in de materie

746.01Baal HaSulam uit: The Teaching of the Kabbalah and Its Essence (De leer van Kabbalah en haar essentie). “Elk van het vele op levenloos, stil, vegetatief, animaal en sprekend gebied in deze wereld, heeft zijn overeenkomstige deel in de wereld erboven, zonder enig verschil in vorm, maar alleen in substantie.”

Baal HaSulam schrijft dat er een wet is van ‘wortel en tak’, spirituele krachten manifesteren zich namelijk in onze wereld in de vorm van materie.

Opmerking: Dus als Kabbalisten in hun boeken schrijven: “Het Land Israël”, bedoelen zij de wens van een mens om gelijkvormig te worden aan de Schepper. In onze wereld manifesteert zich dat echter in de vorm van materie: de aarde, de mensen die erop wonen, hun lichamen, enzovoort.

Mijn antwoord: Het gaat hier over een niveau dat niet in ons bestaat. In principe hebben we het over de eigenschappen die in mensen onthuld worden: hoe kunnen we deze eigenschappen corrigeren en tot welk niveau, welke vorm moeten we bereiken.

Zo is een dier of een steen in deze wereld van fysieke materie en het overeenkomstige dier of de steen in de hogere wereld is van spirituele materie, die geen ruimte of tijd inneemt.

In de spirituele wereld gaat het alleen over eigenschappen. Dat wil zeggen dat een Kabbalist spirituele eigenschappen ziet en ze in zijn boeken beschrijft, degenen die vijf fysieke zintuigen hebben, zien ze in onze wereld in een gematerialiseerde vorm.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/05/spiritual-qualities-and-their-manifestation-in-matter/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From KabTV’s “Spiritual States” 4/26/22

Filed under: Kabbalah Study, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed