Scherpgetand egoïsme

631.4Wie is de Eeuwige dat ik naar Zijn stem zou luisteren?” Zulke vragen komen in een mens op als hij werkelijk dichterbij de Schepper wil komen. Daarop is er maar één antwoord: “Ik vind dit nodig voor mezelf” of, zoals er geschreven staat: “Maak je tanden minder scherp.

Als ik deze vraag keer op keer probeer te beantwoorden voor mezelf en ik nog steeds geen resultaat zie, als dit telkens weer in me opkomt, ga ik wat men noemt: “de tanden minder scherp maken”. Dat wil zeggen dat ik tegen mijn egoïsme zeg: “Ik wil niet meer naar je luisteren! Ik ga je overstijgen in geloof boven de rede.”

Vraag: Heeft het een bepaalde betekenis dat ik “mijn tanden minder scherp maak”?

Antwoord: Natuurlijk, 32 tanden zijn 32 maalstenen die kennis vermalen. Daarna kunnen wij deze kennis tot ons nemen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/05/sharp-toothed-egoism/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From KabTV’s “Spiritual States” 4/14/22

Related Material:

The Creator Is Not Revealed In Egoism

No Need To Kill Egoism

Correcting Primordial Egoism

Filed under: Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed