Onbegrijpelijke vragen

507.04“Wie is de Schepper dat ik naar Hem zou luisteren?” is een vraag vanuit het verstand. En de tweede vraag: “Waarom verlang ik dit werk voor de Schepper te doen?” is een vraag vanuit het hart.

Maar geen van deze beide vragen kan beantwoord worden. Het is gewoon belangrijk voor een mens. Hij zegt dat dit de voorbereiding is voor de verlangens in zijn verstand en in zijn hart, dat hij dit innerlijk zo voelt en dat hij hierdoor verder komt.

Vraag: Dus als er een altruïstische kracht in een mens naar boven komt die gericht is op een behoefte aan eenheid, de naaste liefhebben enz. stelt hij de vraag: “Waarom heb ik dit nodig? Wat heb ik er voor belang bij?”

Antwoord: En daar is geen antwoord op te geven. Want als wij spreken vanuit het juiste inzicht levert het voor de mens geen voordeel op, of hij nu in deze wereld is of in de spirituele wereld, maar vanuit het gezichtspunt van het egoïsme kan hij deze beide werelden niet beoordelen.

Onbewust voelen we altijd: “Dit is de toekomstige wereld, de hoge wereld, het Licht, de Schepper en dit is onze wereld. Wat is er voor bijzonders aan? Wat riskeer ik als ik dit verlies? Wat ken ik er nog niet van? Hoe dan ook, ik wil het in ieder geval niet.”

Maar zo moeten de vragen niet gesteld worden. De juiste vraag ontstaat in mensen als ze serieus aan zichzelf werken.

Als je gewoon maar in God gelooft, zoals dat in de regel het geval is, zijn de bovenstaande vragen volkomen onbegrijpelijk. Mensen bestuderen de Torah, komen er een beetje mee in aanraking en alles lijkt voor hen duidelijk te zijn, hun conclusie is: Ik moet bepaalde handelingen verrichten en daardoor zal ik de toekomstige wereld ontvangen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/05/incomprehensible-questions/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From KabTV’s “Spiritual States” 4/14/22

Related Material:

Sharp-Toothed Egoism

The Creator Is Not Revealed In Egoism

No Need To Kill Egoism

Filed under: Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: