Het brandende braambos

294.3Vraag: Wat is de betekenis van het “brandende braambos”?

Antwoord: Er zijn struiken die “branden” omdat ze verschillende oliën afgeven. Zowel in de lucht als in de zon lijkt het alsof ze in vlammen opgaan. Ze lijken te branden, maar zelf branden ze niet, er stijgt hitte en geur uit op.

Vanuit spiritueel oogpunt is er in de mens een brandend verlangen om de Schepper te bereiken, om dichter bij Hem te komen. Dit wordt het “brandende braambos” genoemd – Sne Boer. De mens zelf wordt dit braambos.

In de Pesach Haggadah wordt het verlangen om de Schepper te bereiken allegorisch verwoord. Toen Mozes terugkeerde naar het volk nadat hij voor Farao gevlucht was, zag hij een brandende braamstruik. Dit symboliseert de verschijning van een kracht in hem die zodanig gericht was op de Schepper dat hij anderen kon leiden.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/05/burning-thorn/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From KabTV’s “Spiritual States” 4/19/22

Related Material:

The Altar—Point Of Connection Of All Desires

Scanning Desires

In A Flow Of Burning Hearts

Filed under: Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: