Wanneer vond de uittocht uit Egypte plaats? (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman op Quora: Wanneer vond de uittocht uit Egypte plaats?

Volgens de Wijsheid van Kabbalah betekent de uittocht uit Egypte dat wij het verlangen om voor onszelf te ontvangen verlaten, dat wij egoïstische gedachten, oordelen en beslissingen achter ons laten en een hogere werkelijkheid van liefde, geven en verbinding binnengaan. Het is een geboorte in een nieuwe wereld vol Licht.

Voordat wij die wereld binnengaan, bevinden we ons in een verlangen om alleen voor ons eigen gewin te ontvangen, een bekrompen bezorgdheid over ons eigen leven, als wij die staat verlaten, betekent dit dat wij de controle van Egypte loslaten – de intentie om alleen aan ons eigenbelang te denken – en wij ons overgeven aan een nieuwe controle, die van de Hoge Kracht van liefde, geven en verbinden. In die wereld ontdekken en leven wij in een nieuwe intentie, de intentie om goed te zijn voor anderen en de hele natuur.

Met andere woorden, de uittocht uit Egypte is niet de een of andere historische gebeurtenis uit het verleden of een verhaal dat we leren als we opgroeien. Het is een belangrijke overgang die wij doormaken op ons spirituele pad, wij maken de overgang van een fysieke, egoïstische staat naar een spirituele staat van liefde, geven en verbinding, in verbinding met de Hoge Kracht.

Artikel in het Engels: https://laitman.com/2022/04/when-was-exodus-from-egypt-quora/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

Based on the Daily Kabbalah Lesson with Kabbalist Dr. Michael Laitman on April 15, 2022. Written/edited by students of Kabbalist Dr. Michael Laitman.

Filed under: Holidays, Q&A, Quora | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed