De Schepper wordt niet in egoïsme onthuld

207Gelijk aan de reikwijdte van de Panim (gelaat) van het niveau, is de Achoraim (rug). De invloed die de Achoraim uitoefent is een roep en een uitnodiging om de Panim aan te trekken. Daarom wisten zij, door de mate van de verborgenheid van de Achoraim die zij bereikt hadden, de mate van de onthulling die zij spoedig zouden bereiken (Rabbi Shimon bar Yochai, Zohar for All).

We spreken hier over de verhulling die we moeten aanbrengen over ons egoïsme om het te kunnen corrigeren. De spirituele Kli, het spirituele vat, werkt met onthulling boven de verhulling. Alleen dan kunnen wij in de kli de onthulling van de Schepper ontvangen.

Vraag: Wat is er voor ons verborgen?

Antwoord: Alles is voor ons verborgen! Toch is er aan ons een heel interessante situatie gegeven waarin wij – als wij het geleidelijk bereiken – alles zullen onthullen. Deze staat zullen we echter niet in onze verlangens naar ontvangen ontdekken, maar in onze verlangens naar geven. Daarom vindt de onthulling in het verborgene plaats. Deze twee tegengestelde krachten, tegengestelde staten, zijn verwarrend voor de mens. 

Vraag: Ontdekt een mens, ondanks dat, het bestuur van de Schepper?

Antwoord: Ja, maar hij ontdekt het niet in zijn egoïstische verlangens die hij van nature heeft, maar in de altruïstische verlangens die hij, boven zijn egoïstische verlangens uit, creëert. Daarom wordt de oorspronkelijke staat verborgenheid genoemd en dan wordt het onthulling in verborgenheid.

Er is een groot verschil tussen deze staten, want je onthult de Schepper niet in egoïsme, maar door het feit dat je, dankzij je speciale werk met het ego, daarboven een systeem bouwt waarin je de Schepper onthult, de eigenschap van geven.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/04/the-creator-is-not-revealed-in-egoism/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

From KabTV’s “Spiritual States” 2/15/22

Related Material:

Revelation In Concealment

The History Of Purim: Revelation Of The Concealed

Concealment Is Good

Filed under: Spiritual Work, Zohar | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: