De Bron van het bestaan bereiken

527.04De Wijsheid die men moet kennen: het geheim van zijn Meester kennen en gadeslaan … (Zohar for All, Song of Songs (Het Hooglied) 482-483).

Vraag: Wat zijn de geheimen van de Schepper?

Antwoord: De Schepper heeft geen geheimen, alle geheimen zijn in ons aanwezig. Als wij ons steeds beter met elkaar verbinden, zodat elke innerlijke afstand die er tussen ons bestaat helemaal verdwijnt, ontdekken wij steeds meer van het universum. Hierover spreekt Het Boek De Zohar

Hij moet … zichzelf leren kennen, weten wie hij is, hoe hij is geschapen, waar hij vandaan komt en waar hij heengaat, hoe het lichaam wordt gecorrigeerd en hoe de Koning van alles recht over hem zal spreken.

Met het lichaam bedoelen wij het egoïsme van de mens. Ons fysieke lichaam behoort niet tot het menselijke niveau, maar tot het dierlijke niveau.

De rechtspraak betekent dat een mens een staat moet bereiken waarin hij zijn handelingen op een nuchtere manier kan beoordelen, ze op de juiste manier kan begrijpen en over zichzelf kan oordelen.

Het geheim van ziel kennen en gadeslaan. Wat is de ziel in hem? Waar komt zij vandaan en waarom is zij in dit lichaam gekomen dat een verontreinigde druppel is die hier vandaag aanwezig is, en morgen in het graf?

Een mens moet de bron van zijn bestaan bereiken, waar hij vandaan komt en waarom hij hier is.

Om de wereld waar men in is te leren kennen, en waarom de wereld gecorrigeerd moet worden, om zijn blik te richten op de verheven geheimen van de Hoge Wereld en zijn Meester te leren kennen. Dit alles zal men ontdekken vanuit de geheimen van de Torah.

Dit is de opgave van Het Boek De Zohar.

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/03/attaining-the-source-of-existence/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From KabTV’s “Spiritual States” 2/15/22

Related Material:

The Deepest Degree Of Knowledge

“To Observe The Secret Of His Master”

The Secret Effect Of The Book Of Zohar

Filed under: Spiritual Work, Zohar | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed