Biedt een oorlog perspectieven?

294.2Vraag: Kabbalisten hebben altijd gesproken over de opvoeding van mensen. Baal HaSulam schreef dat er onrust nodig is om angst en hartstocht in een mens op te wekken als hij het niet voelt. U zegt dat er zonder opvoeding geen mogelijkheid is om oorlogen te voorkomen. Bedoelt u dat opvoeding betekent dat je iemand alle gruwelen van de oorlog moet laten zien, nog voordat er een oorlog begint?

Antwoord: Nee, dat is niet het belangrijkste. Het belangrijkste is dat je een mens perspectief kan laten zien. Het gaat er niet om dat er iemand gedood wordt of stervende is, maar waartoe een oorlog leidt. Er is geen perspectief in een oorlog, een oorlog verslindt alleen maar levens en, wat het belangrijkste is, de tijd die ons gegeven is om de wereld te corrigeren.

Het opvoedingsproces houdt in dat we mensen van tevoren laten zien waar dit toe kan leiden.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/04/does-war-have-prospects/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From KabTV’s “Spiritual States” 3/1/22

Related Material:

Is Manifestation Of Wars In The Corporeal World Necessary?

War Will Erase Everything

Will There Be A War?

Filed under: Crisis, Globalization | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed