Wend je tot de Schepper

624.02Vraag: Wat is bidden eigenlijk? En hoe kan de Ten samen een gebed tot de Schepper richten om Hem vreugde te brengen?

Antwoord: Het gebed is een vraag in mijn hart als ik die oprechte vraag naar de Schepper breng, Zoals een kind dat zijn moeder roept, hoewel hij niet eens weet tot wie hij zich richt. Maar hij roept naar haar, want hij is met haar verbonden en al huilend wendt hij zich tot haar. En zij hoort hem.

Zo is het ook met ons. Wij moeten ons tot de Schepper wenden omdat wij uit Hem geboren zijn, wij vielen uit de eigenschap van Bina in de eigenschap van Malchut en nu willen wij weer naar de eigenschap van Bina opstijgen. Maar we willen bewust stijgen!

Deze opgang wordt spiritueel genoemd, want wij moeten boven ons egoïstische verlangen, Malchut, uitstijgen naar de eigenschappen van de Schepper, Bina. Dat moeten wij doen en daar moeten wij om vragen.

Vraag: Als wij als baby’s moeten roepen om aan de Schepper te vragen, zullen we dan nooit volwassen worden? Zullen we altijd kinderen blijven?

Antwoord: Natuurlijk. Wij zullen altijd schepselen blijven en niet de Schepper worden. Maar we willen stijgen tot aan het niveau van de Schepper Zelf. Dit is het doel van onze ontwikkeling. Laten we dat dus proberen. Hij wil dat wij dit bereiken.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/03/turn-to-the-creator-3/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From the International Convention “Rising Above Ourselves” 1/9/22, “Asking the Creator to Fill the Place Between Us” Lesson 7

Related Material:

Tuning In To The Creator

Turn To The Creator

How Can We Turn To The Creator Correctly?

Filed under: Conventions, Daily Kabbalah Lesson, Events, Group Work, Spiritual Work, The Tens | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: