Van fysiek contact naar het veld van gewaarwordingen

962.6Vraag: De afgelopen twee jaar is uw groep studenten die de methode van Kabbalah bestuderen vrijwel niet fysiek bij elkaar geweest. U geeft uw lessen op afstand. Eigenlijk leeft u in een soort virtuele gemeenschap, waarin toch echte verbindingen bestaan, er bestaat een reële mogelijkheid om jezelf en de gemeenschap te veranderen.

Hoe voelt dat voor u? Zijn de banden tussen uw studenten zwakker geworden of zijn ze hetzelfde gebleven?

Antwoord: Onze banden zijn sterker geworden, ze hebben een nieuwe vorm gekregen, zijn virtueler geworden en tegelijkertijd duidelijker.

Het is niet virtueel in de zin dat wij ons er iets bij moeten voorstellen. We zien steeds meer af van bepaalde fysieke contacten die in onze wereld gangbaar zijn en verplaatsen ze naar het rijk van de gewaarwordingen. Ze brengen ons in een staat waarin wij werkelijk begrijpen dat het belangrijkste datgene is wat ons door middel van gewaarwordingen wordt aangereikt.

Vraag: Welke rol speelt de vrije wil hier?

Antwoord: Er is zoveel vrije wil als je maar wilt!  Als een mens namelijk niet wordt beperkt door wat voor aardse omstandigheden dan ook – mechanische bewegingen en andere middelen – wordt hij virtueel. Dit laat alleen maar zijn verlangen zien. Als hij met je in contact wil zijn, brengt hij dat naar buiten. Als hij dat niet wil, sluit hij zich op en zie je hem niet meer, hoor je hem niet meer en leer je hem niet verder kennen. Hij kan zijn ID veranderen en dat is het dan, hij bestaat niet meer voor jou, hij is verdampt uit jouw wereld.

Daarom beginnen wij te voelen dat elke nieuwe situatie – b.v. een virus en andere omstandigheden – ons helpt om dichterbij een nieuwe wereld te komen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/03/from-physical-contact-to-the-field-of-sensations/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From KabTV’s “Virtual World” 2/9/22

Related Material:

Movement In The Spiritual World

Separated By Computer Screens

Learn To Live Only In Thoughts

Filed under: Kabbalah Study, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

 

One Comment

  1. Reading your article helped me a lot and I agree with you. But I still have some doubts, can you clarify for me? I’ll keep an eye out for your answers.

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed