Te dicht bij WWIII om gerust te zijn (Linkedin)

Mijn nieuwe artikel op Linkedin: Te dicht bij WWlll om gerust te zijn

De oorlog in Oekraïne is niet langer een lokaal conflict. Tsjetsjenië heeft zich bij Rusland gevoegd en Wit-Rusland steunt dat. Daartegenover staat Oekraïne, dat door de VS, de NAVO en vele andere landen wordt gesteund met logistiek en wapens. Terwijl het Westen probeert Rusland financieel in het nauw te drijven, is China dat land juist te hulp geschoten. Rusland heeft van zijn kant de kernwapens in de hoogste staat van paraatheid gebracht. Terwijl dit alles gaande is, lijkt China zich voor te bereiden op een gewelddadige herovering van Taiwan en heeft het de VS gedreigd niet tussenbeide te komen, want “wie met vuur speelt, verbrandt zichzelf” en als de VS “de ‘salamitactiek’ toe zou passen in de kwestie Taiwan, zullen zijn vingers worden afgesneden”. Naar mijn mening bevinden we ons te dicht bij een derde, nucleaire wereldoorlog om gerust te zijn.

We mogen niet vergeten dat onder bepaalde omstandigheden zelfs een klein vonkje een wereldoorlog kan ontketenen. De Eerste Wereldoorlog begon bijvoorbeeld met de moord op Franz Ferdinand, de erfgenaam van het Oostenrijks-Hongaarse keizerrijk in Sarajevo. Toen Oostenrijk als vergelding Servië binnenviel, sleepten de militaire allianties van de tegenstanders heel Europa mee naar het slagveld. En omdat de Europese landen in die tijd koloniën over de hele wereld hadden, werd de oorlog al snel een wereldwijd conflict.

De wereld van nu is overladen met schietgrage leiders die de wereld graag in vuur en vlam zetten. Daarom moeten we ons zorgen maken en beseffen dat de zaken er slecht voor staan en heel snel nog veel erger kunnen worden.

Als er echter krachten van afscheiding in de wereld ontwaken, zijn ze altijd een klaroen, een voorbode die ons zegt dat we ons meer moeten inspannen om ons met elkaar te verbinden, om samen te werken en dat we boven de haat naar elkaar moeten uitstijgen. De enige oorzaak voor het lijden en de verschrikkelijke gebeurtenissen die zich nu in de wereld afspelen, is haat, wreedheid en het verlangen om andere mensen te tiranniseren.

Daarom is elk onrecht altijd een oproep om de eenheid, de empathie en de zorg voor elkaar te versterken. Tijden als deze, waarin we worden herinnerd aan wat werkelijk belangrijk is in het leven, zijn ook een gelegenheid om een betere wereld en een zorgzamer samenleving op te bouwen.

Dit is niet het moment om ruzie te maken over historische gerechtigheid of oude rancunes. Het is nu de tijd om liefde te genereren en dat kunnen we alleen doen waar nu geen liefde aanwezig is. Als wij liefde opbouwen waar eens haat was, zal het ware liefde zijn, dan is het onze eigen schepping, gesmeed uit de as van de vijandschap die wij hebben overwonnen. We leven in moeilijke tijden, dus we moeten de uitdagingen aangaan, we hebben geen andere keus.

Artikel in het Engels: https://laitman.com/2022/03/too-close-for-comfort-to-wwiii-linkedin/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

Filed under: Crisis, New Publications | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: