Hoe sluit je een convenant met de Schepper?

598Opmerking: De grote Kabbalist Baal HaSulam schrijft dat er geen verschil is tussen geven aan je naaste en geven aan de Schepper.

Mijn antwoord: Dat is absoluut waar. Als je de eigenschap van geven verkrijgt en je egoïsme er op geen enkele manier voordeel van heeft, maakt het geen verschil aan wie je geeft.

Dan maakt het geen verschil voor je of je een overeenkomst sluit met een vriend of met de Schepper. Het verschil ligt alleen in het feit dat de Schepper het gemeenschappelijke is, heel en volmaakt. De relaties in de groep en andere relaties tussen ons zijn privé, ze komen en gaan. Dit betekent dat de Schepper het doel is en de vrienden het middel zijn.

Vraag: Wat betekent het contract? Waarvoor tekenen we?

Antwoord: Jullie sluiten een overeenkomst over een vraag aan de Schepper, of Hij jullie wil helpen om aan Hem gelijkvormig te worden. 

Vraag: Is dit het hele contract?

Antwoord: Ja. Wat zou het nog meer kunnen zijn? Alles wat je nodig hebt, is Zijn hulp om naar Zijn niveau op te stijgen. Maar dit wordt allemaal opgelost in de verbinding met de vrienden.

Vraag: Dan blijkt dat ik niet in een direct contact met de Schepper kan komen. Gebeurt het altijd via andere mensen, de groep?

Antwoord: Het wordt altijd uitgedrukt in jouw goede verbinding met anderen.

Opmerking: Maar in de primaire bronnen wordt er alleen over een direct convenant met de Schepper geschreven. Abraham sloot bijvoorbeeld een convenant met Hem en zo waren en meer Kabbalisten.

Mijn antwoord: Daar gaat het over de hoogste spirituele wetten. In onze wereld, in onze staat, is het alleen mogelijk om tot liefde voor de Schepper te komen door liefde voor de vrienden, liefde voor anderen.

Alleen op deze manier kan ik mij tot Hem wenden en Hem bereiken.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/03/how-do-you-sign-a-covenant-with-the-creator/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

From KabTV’s “Spiritual States” 12/28/21

Related Material:

Making A Covenant With The Creator

We Shall Do And We Shall Hear!

The Great Assembly At The Foot Of The Mountain

Filed under: Group Work, Mutual Guarantee, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed