Een gevoelige plek in de mensheid (Linkedin)

Mijn nieuwe artikel op Linkedin: Een gevoelige plek in de mensheid

Het conflict in Oekraïne is geen gewoon conflict tussen twee naties. Het is een heel diepe crisis die van een heel bijzondere plek in de gemeenschappelijke menselijke ziel komt. Het is een gevoelige plek in de mensheid, we zien hoe krachtig dit ons allen raakt.

Wij zullen deze crisis niet oplossen met diplomatieke maatregelen. In het beste geval zullen wij de crisis een poosje tot bedaren brengen, maar daarna zal zij alleen maar heviger uitbarsten. We zullen het conflict ook niet stoppen als de ene partij de andere volkomen overrompelt, niemand zal hier capituleren en het vuur eronder zal blijven branden tot het weer explodeert.

Er is maar één ding wat wij moeten doen om de crisis op te lossen: het belang van complementariteit vergroten, het belang van de noodzaak om de harten van de mensen van de rivaliserende naties te verenigen, boven de vijandschap uit. Voor alle duidelijkheid: alleen maar willen dat de oorlog tot een einde komt, zal geen einde maken aan de oorlog. We moeten willen dat er een einde komt aan de afscheiding tussen ons. We moeten elkaars harten willen aanvoelen. Dit zal, naast vele andere voordelen, ook de brullende kanonnen tot zwijgen brengen.

We bevinden ons in een heel moeilijke, heel verraderlijke situatie. We moeten de zaken niet vertroebelen of proberen te verdoezelen. Tactiek en politieke kunstgrepen zullen de crisis niet oplossen.

De enige oplossing is ons inspannen om de harten van mensen dichter bij elkaar te brengen, boven en ondanks de haat die tussen hen is losgebarsten. Anders zal er geen oplossing voor het conflict komen, het zal alleen maar escaleren en meer landen erin meesleuren, we weten allemaal wat dat betekent.

Artikel in het Engels: https://laitman.com/2022/03/a-sensitive-spot-in-humanity-linkedin/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

Filed under: Crisis, New Publications | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed