De paradox van het leven

264.01Wat bepaalt dat sommige mensen meer lijden dan andere mensen? Dit komt voort uit de innerlijke basis van een mens, uit zijn plaats in het alomvattende systeem, omdat hij daarin een bepaalde functie heeft en op die plek verantwoordelijk is voor het hele systeem, daarom moet hij preciezer in de richting van correctie worden geduwd.

Er is daar geen interactie met mensen zoals we dat in het algemeen denken. Nooit! Want het systeem is alomvattend. Alleen de betrokkenheid van een mens geldt.

Niemand van ons leeft voor zichzelf. Kan er één enkele cel in het lichaam op zichzelf bestaan? Als deze alleen voor zichzelf leeft, wordt het een kankercel. Hij moet zich volledig geven aan het hele organisme. De cel leeft alleen voor het organisme, als het organisme het wil, sterft de cel, de cel moet functioneren zonder ook maar enigszins aan zichzelf te denken.

En dan – en dit is de paradox – als alles in het lichaam alleen bestaat voor het gemeenschappelijke leven: het hart niet voor zichzelf, de longen niet voor zichzelf, alle delen van het lichaam niet voor zichzelf, dan leeft en functioneert het hele organisme werkelijk succesvol.

Stel je eens voor hoe evenwichtig dit systeem is! Het is alsof je in de lucht hangt en iedereen aan iedereen moet denken. Zodra iemand aan zichzelf denkt, stort alles in elkaar en val je.

Wij leven in net zo’n systeem. Het blijkt dat wij, door voor elkaar te zorgen, in een situatie komen waarin we boven het niveau van ons bestaan uitstijgen.

Wat is de paradox? Als mijn animale lichaam bestaat en ik dankzij dat lichaam als mens besta boven mijn animale lichaam uit, dan zal ik – als ik mij bewust met andere mensen tot één harmonie verbind – mijn bestaan op een hoger niveau gaan voelen, op het niveau van de Schepper.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/03/the-paradox-of-life/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From KabTV’s “Close-Up. Partnership Agreement” 4/7/10

Related Material:

Why Don’t We Feel The Mutual Connection?

Mutual Connection Used As A Weapon

Playing With Community Life To Form Mutual Connections

Filed under: Adam-The Common Soul, Crisis, Globalization | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed