De betekenis van oorlog begrijpen

961.2Vraag: We kunnen toch niet voorkomen dat we gek worden van het nieuws over de oorlog? Je wordt er automatisch angstiger van en het voelt als een signaal van potentieel gevaar.

Antwoord: Ja, dat begrijp ik. Wij moeten alleen de betekenis van de oorlog proberen te begrijpen, namelijk wat wij moeten doen om het hoogste doel – verbinding – te bereiken.

In het oorlogsproces moeten wij zowel in onszelf als in de vijand alle voors en tegens onderscheiden die noodzakelijk zijn voor verbinding, zodat er geen oorlog meer nodig zal zijn. Dat wil zeggen dat we al tijdens de oorlog iets moeten creëren dat er tegenover staat.

We zullen zien dat wij de oorlogsmiddelen niet tegen onze tegenstander kunnen gebruiken, want hij is net zoals ik, maar wel tegen mijn innerlijke vijand. Dan ben ik namelijk in oorlog met mijn egoïsme, zal ik er bovenuit stijgen en zo dichter bij anderen komen.

Voor mij is de oorlog dan geen oorlog meer tussen mensen, maar een persoonlijke oorlog met mijn ego. Dan zal ik het ego kunnen verslaan en een ware overwinning over mijzelf te behalen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/03/understand-the-meaning-of-war/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

From KabTV’s “Spiritual States” 3/1/22

Filed under: Crisis, Globalization, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed