Boven ons egoïsme uitstijgen – verbinding en interactie

630.2Vraag: Is de invloed van hekserij en magie op mensen te danken aan het feit dat we in oorsprong met elkaar verbonden zijn?

Antwoord: Nee. Tegenwoordig werken deze dingen niet meer. Het feit dat er dergelijke psychologische verschijnselen bestaan – zoals de invloed van een grote menigte of een groep mensen op een individu – betekent dat het gevolgen zijn die voortkomen uit onze oorspronkelijke bron van volledige onderlinge verbinding, Adam.

Vraag: Door de wetenschap van Kabbalah te bestuderen, trekt een mens het omringende Licht aan waardoor zijn aard, zijn gedachten en intenties veranderen. Kunnen we dit hekserij noemen?

Antwoord: Nee! Het is een natuurwet, het gebeurt als er veel mensen bij elkaar komen en zij er met een bepaalde intentie over nadenken hoe ze met elkaar tot de juiste staat kunnen komen.

Vraag: Hoelang denkt u dat de mensheid nodig zal hebben om van bijgeloof te komen tot de ware kennis van de natuur?

Antwoord: Dat hangt niet van tijd af, maar van het moment waarop wij de juiste dingen gaan doen. Als we boven ons egoïsme willen uitstijgen en we onderlinge verbondenheid, liefde en interactie willen bereiken, zullen we werkelijk dichter bij de staat komen die in Kabbalah “Adam” wordt genoemd. Dit moeten we bereiken.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/03/if-we-want-to-rise-above-our-egoism-and-achieve-interconnection-love-and-interaction/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From KabTV’s “Spiritual States” 2/1/22

Related Material:

Kabbalah And Superstition

A Common Superstition

Omens, Amulets, Feng Shui, Etc…

Filed under: Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed