Wat is het belangrijkste wat u als leraar aan uw studenten wilt meegeven? (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman op Quora: Wat is het belangrijkste wat u als leraar aan uw studenten wilt meegeven?

Het juiste wereldbeeld: de juiste kijk op de wereld, het leven, de mens en een bepaald tijdperk.

Dat is voor mij het belangrijkste: een mens in de richting van de juiste kijk op zijn leven plaatsen. Daarvoor moet ik zo goed mogelijk uitleggen hoe de wereld waarin wij leven eruitziet, waar zij naar op weg is en hoe wij haar in de best mogelijke richting kunnen veranderen, ik reik middelen aan om dat te kunnen doen.

De wereld komt voort uit onze waarneming. Het is niet zo dat wij in de wereld leven, de wereld leeft in ons. Ik moet dus onderwijzen dat wij onze wereld scheppen, haar in onszelf vormgeven. Het is moeilijk om op dat punt te komen. Het is een heel serieuze, innerlijke, spirituele revolutie om je op een dergelijke manier tot de wereld te verhouden.

Bovendien moeten we onze aandacht dan richten op het feit dat de wereld niet bestaat uit wat wij voelen. De wereld is een afgeleide van onze houding naar de wereld, d.w.z. dat wij een andere houding kunnen aannemen en ons kunnen afstemmen op het waarnemen van een andere wereld. De wereld heeft geen eigen vorm of gedaante. Het is een beeld dat wij programmeren. Daarom kunnen wij de wereld waarin wij leven vormgeven, dan zal zij veranderen al naar gelang de verandering in wat wij wensen, onze kwaliteiten en onze inspanningen.

Artikel in het Engels: https://laitman.com/2022/02/what-is-the-most-important-thing-as-a-teacher-to-teach-your-students-quora/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

Based on KabTV’s “News with Dr. Michael Laitman” on December 9, 2021. Written/edited by students of Kabbalist Dr. Michael Laitman.

Filed under: Education, Q&A, Quora | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed