Het hangt allemaal van ons oprechte verlangen af

3

Vraag: Kunnen we iemand helpen die de grootheid van zijn vrienden niet ziet, iemand die denkt dat zijn vrienden al tientallen jaren bij elkaar zijn zonder ook maar iets te bereiken?

Antwoord: We kunnen iemand alleen maar helpen door alles te doen wat tot onze taak behoort, verder ligt alles in de handen van de Schepper. Als het nodig zou zijn om ons werk te versnellen, zou de Schepper dat al gedaan hebben. Maar als Hij dat niet doet, moeten wij ons blijven inzetten om binnen ons kader naar het doel te gaan. Wanneer dit niet gebeurt, moeten wij dat ook accepteren.

Toch komen we in onze tijd steeds verder. Ik zie dat we van congres naar congres verder komen en dat we dat goed doen. Ik ben blij voor jullie. Meestal spreken we dan ook over positieve stappen voorwaarts, over wat we voor elkaar doen en voor de Schepper. Ik denk dat jullie goed werk doen.

Als je de definitieve correctie (Gmar Tikkun) wilt bereiken, ondersteun ik dat, maar jullie helpen kan ik op geen enkele manier. Dat is namelijk afhankelijk van jullie oprechte verlangen, er is echter nog geen oprecht verlangen, want dat moet elke dag steeds meer in jullie gevormd worden.

Een oprecht verlangen naar correctie is tussen ons aanwezig, op dezelfde manier als de eigenschap van de Schepper in liefde en geven aanwezig is. Dat is het. Het heeft geen zin om je de definitieve correctie op een andere manier voor te stellen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/02/it-all-depends-on-sincere-desire/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From the International Convention “Rising Above Ourselves” 1/8/22, “Deriving the Greatness of the Goal from the Friends” Lesson 4

Related Material:

Desire And Aspiration

The Duality Of The Light And The Desire

Working In Two Directions

Filed under: Conventions, Daily Kabbalah Lesson, Events, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed