Eén enkel probleem

961.2Wij hebben één enkel probleem. Wij denken dat we onszelf met ons verstand kunnen corrigeren. Maar je kunt jezelf niet corrigeren met behulp van je denken, je kunt het alleen met de hulp van het Hoge Licht. Dit betekent dat we ons moeten annuleren voor het Hoge Licht zoals een baby dat doet in de armen van zijn moeder, hij vindt alles goed wat volgens de mening van zijn moeder nodig is.

Ons hele werk gaat precies hierover, dat we ons annuleren voor de groep en voor de Schepper, zodat Hij van ons kan maken wat Hij nodig vindt, wat de Allerhoogste wil, wat Hij juist vindt.

Ik bereken niet precies hoe ik mij moet annuleren of hoe ik de Schepper zou moeten voorschrijven hoe Hij mij moet corrigeren, maar ik annuleer mezelf eenvoudigweg zo veel mogelijk. Dan zal het hervormende Licht allerlei correcties in mij uitvoeren.

Ik probeer dus niet zelf een verbinding tussen de vrienden te bouwen, maar ik annuleer mijzelf, daardoor geef ik de Schepper de gelegenheid om deze verbinding tussen ons tot stand te brengen.

Deze verbinding moet het werk van de Schepper zijn en niet van mijn verstand. De hele correctie vindt van Bovenaf plaats, het enige wat er van ons verlangd wordt, is dat wij ons annuleren. Annuleer je logica, dan komt alles in orde. Het verstand is ons maar voor één doel gegeven: we krijgen daardoor het inzicht dat wij ons voor de Hogere moeten annuleren.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/02/a-single-problem/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 2/17/22, Writings of Baal HaSulam “Introduction to The Book of Zohar

Related Material:

Annulling Myself For The First Time

Annul Yourself Only Before The Friends Along The Spiritual Path

Our Participation Is To Increasingly Annul Ourselves

Filed under: Daily Kabbalah Lesson, Group Work, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: