We hoeven niet bang te zijn, de Schepper zal ons vooruit helpen

232.1De Schepper heeft Zichzelf in een zwart punt teruggetrokken om voor ons plaats te maken. Deze lege ruimte is gevuld met de anti-Schepper, met gebrek aan licht dat wij onthullen als een egoïstische kracht.

De Schepper keert Zichzelf binnenstebuiten zoals een kledingstuk en laat ons Zijn andere kant zien. Als wij die andere kant van de Hoge Kracht voelen, noemen wij dat duisternis, kwade geesten en hebben we allerlei negatieve benamingen op de minerale, vegetatieve, animale en menselijke niveaus.

Dit betekent dat er tegenover elke goede staat op de sporten van de spirituele ladder een slechte staat aanwezig is. In het contrast tussen deze twee situaties hebben we de mogelijkheid om gevoelens te ontwikkelen waarmee we het voordeel van het licht in vergelijking met de duisternis kunnen beoordelen.

Alles wordt alleen onthuld vanuit het tegengestelde. Daarom moet onze vooruitgang op deze manier plaatsvinden en moeten we niet bang zijn voor negatieve situaties. Telkens wanneer wij vallen, is het belangrijk dat we begrijpen dat het ons ontbreekt aan een sterkere verbondenheid tussen ons. De Schepper, die in deze verbondenheid verborgen is, zal ons vooruit helpen.

Telkens moeten wij ons steeds meer met de steun van de Schepper toerusten, Hem tussen ons voorstellen en ervoor zorgen dat Hij in al onze gedachten en handelingen aanwezig is. Het krachtigste middel om de Schepper aan te trekken is ons gebed.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/01/no-need-to-fear-the-creator-will-pull-us-forward/

https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From the Daily Kabbalah Lesson 1/3/22, “Asking the Creator to Fill the Place Between Us”

Filed under: Daily Kabbalah Lesson, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: