Wat is het plan van de natuur? (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman op Quora: Wat is het plan van de natuur?

Het is het plan van de natuur om elke graad van ontwikkeling van de natuur te vergemakkelijken, van het ene niveau naar het volgende, met als doel om geleidelijk de hoogste evolutionaire graad te bereiken, die van de ware mens.

In het Hebreeuws komt het woord voor “mens” (Adam) van het woord “gelijkvormig” (Domeh), een mens is iemand die “gelijkvormig wordt aan de Allerhoogste” (Domeh le Elyon). Onze aangeboren animale graad is een verlangen om te genieten, dit verlangen om te genieten blijft intact tijdens alle veranderingen die we verwerven. De natuur – de bron – is één kracht, één gedachte, die geen intentie heeft voor eigenbelang, maar alleen handelt in de richting van geven. Met andere woorden, de kracht van de natuur (altruïsme) is tegengesteld aan onze aangeboren natuur (egoïsme).

Terwijl ons aangeboren animale verlangen om te genieten intact blijft, kunnen wij onze gedachten, intenties en onze houding naar elkaar en de natuur zodanig ontwikkelen dat zij verschuiven van het verlangen om alleen voor onszelf te genieten naar het verlangen om te genieten door goed te zijn voor anderen en de natuur. Met andere woorden, op het niveau van onze gedachten, intenties en onze houding ten opzichte van elkaar en de natuur, boven ons aangeboren verlangen om te genieten uit, kunnen we gelijkvormig (Domeh) worden aan de alomvattende kracht van de natuur en dat maakt ons tot de ware mens.

Het is dus het plan van de natuur om ons te ontwikkelen, niet om de natuur zelf te worden maar om gelijkvormig te worden aan de natuur in onze gedachten, intenties en onze houding naar elkaar, met andere woorden, om onze houding ten opzichte van elkaar te veranderen van egoïstisch naar altruïstisch, van een negatieve verbinding naar een positieve. Als we dat doen, maken we een monumentale verschuiving van tegengesteld zijn aan de natuur – elk moment ontvangend van de natuur – naar partners worden met de natuur in onze houding naar elkaar en de natuur, en zo bereiken we dan evenwicht met de natuur. Het maken van zo’n shift betekent ook dat we een staat van voltooiing, perfectie en eeuwigheid bereiken, dat we gewaarwordingen krijgen die tegengesteld zijn aan onze huidige animale staat.

De natuur leidt ons naar die verheven staat. Het niveau van een waar mens zijn, is de laatste, ultieme graad van onze evolutie waarnaar we ons ontwikkelen. We kunnen niet hoger stijgen. We kunnen de altruïstische kwaliteit van de natuur alleen verwerven in onze gedachten, intenties en onze innerlijke houding, maar niet vanuit onze huidige natuur die alleen wil ontvangen.

Artikel in het Engels: https://laitman.com/2022/01/what-is-natures-plan-quora/

Voor verdere informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

Based on a Q&A with Kabbalist Dr. Michael Laitman on December 2, 2021. Written/edited by students of Kabbalist Dr. Michael Laitman.

Filed under: Q&A, Quora | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed