Waarom trekken wonderen ons zo aan?

568.01Vraag: Er zijn onderzoekers die beweren dat de neiging van mensen om in wonderen te geloven fysiologisch verklaard kan worden, in die zin dat een bepaald deel van onze hersenen verantwoordelijk is voor irrationele gedachten en een ander deel verantwoordelijk is voor het corrigeren daarvan.

Miljoenen jaren van ons bestaan hebben we allerlei soorten mythen en sprookjes aan elkaar verteld om verschillende natuurverschijnselen met elkaar in verband te brengen. Daarom is het geloof in wonderen en de pogingen van de wetenschap om ze logisch te verklaren misschien wel iets wat op genetisch niveau bij ons hoort.

Denkt u ook dat het geloof in wonderen een fysiologische tendens is? Waar komt het vandaan?

Antwoord: Een mens wil dingen leren, in iets geloven en voelen wat er meer is dan wat hij kan begrijpen. Een mens luistert graag, kijkt aandachtig en probeert verder te gaan dan de begrenzing van zijn gevoelens. Daarom trekken wonderen ons zo aan.

Vraag: Vindt u dit goed of slecht?

Antwoord: Het is goed! Dit is een menselijke eigenschap! Men vlucht niet weg, maar probeert juist dichterbij te komen om dit “wonder” te begrijpen, als het hem natuurlijk niet afstoot.

Vraag: En als hij alleen maar in wonderen gelooft en helemaal niet probeert om ze te verklaren? Laten we zeggen dat hij de neiging heeft om het allemaal te geloven.

Antwoord: Dat hangt af van hoe hij erover denkt, wat hij met een dergelijk standpunt ten aanzien van wonderen wil bereiken.

Ik zou niet willen zeggen dat we bang moeten zijn voor wonderen, dat we moeten proberen om ervoor weg te lopen, er minder aandacht aan moeten besteden of dat wij ze in een of ander religieus kader moeten plaatsen. We moeten gewoon op zoek gaan naar een wetenschappelijke, reële verklaring voor alles wat ons een wonder toeschijnt.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/01/why-do-miracles-attract-us-so-much/

https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From KabTV’s “Spiritual States” 11/30/21

Related Material:

Why Are Miracles Performed?

New Life 473 – The Miracles And Wonders

Miracles Don’t Happen

Filed under: Kabbalah Study, Perception, Religion | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed