Prijs de groep

938.04De Schepper heeft een bijzondere voorwaarde geschapen: de groep en met behulp van die groep kunnen wij tot Hem komen. Anders zouden we dat niet kunnen en zouden we op ons eigen niveau blijven in een egoïstisch bestaan.

De groep heeft een wonderbaarlijke, bijzondere eigenschap die gecreëerd is om voor ons te zorgen. Het is de ziel van Adam die gebroken is, een deeltje ervan is in ieder van ons aanwezig. Als we in een groep samenkomen, moeten we die deeltjes bij elkaar brengen, zo kunnen we bij de Schepper komen.

Eigenlijk hebben we een enorm grote, verbazingwekkende, unieke kans om op ons aardse niveau samen te komen en dit samenkomen van ons geleidelijk naar een spiritueel niveau te brengen, in ieder geval enigszins. Doordat we allemaal naar hetzelfde streven, zelfs al is het nu nog egoïstisch, trekken wij de invloed van het Hoge Licht, de Schepper, naar ons toe en beginnen we ons zo naar Hem op te trekken.

Dit is de weg om zoals Hem te worden, boven onszelf uit te stijgen en dichter bij de Schepper te komen. Dit alles is de groep! Alleen door de groep kunnen wij deze reis maken. Anders blijven we op het laagste niveau – het animale – waarin we geboren zijn.

De groep is een bijzondere tool en de enige mogelijkheid om van het animale niveau naar het niveau van de Schepper te stijgen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/01/praise-the-group/

https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From the International Convention “Rising Above Ourselves” 1/7/22, “Annulling before the Friends,” Lesson 2

Related Material:

The Group As A Spiritual Entity

The Way Is Through The Group

The Only Place To Meet The Creator

Filed under: Conventions, Daily Kabbalah Lesson, Events, Group Work, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed