Niet wachten! Handelen!

943Vraag: Is het de juiste manier om in de Ten te wachten totdat alles ten goede verandert en alle onenigheid verdwijnt?

Antwoord: Ik denk niet dat het goed is om te wachten. Dat werkt niet. Je kunt oneindig veel jaren wachten, totdat de Hoge Kracht jullie van bovenaf met een stok gaat dwingen om vooruit te komen en je daardoor begrijpt dat jullie situatie gecorrigeerd moet worden. We kunnen absoluut niet gaan zitten wachten op iets dat op zekere dag toch moet gebeuren. Dit is de slechtste houding in het leven.

We moeten handelen. Als je elkaar in je groep helpt, is het niet langer afschrikwekkend of moeilijk. Door te handelen, word je door anderen aangespoord en jij beïnvloedt hen, zo komen jullie verder. Als er goede verhoudingen zijn opgebouwd tussen de vrienden in de groep en je gaat ze pushen om aan de slag te gaan, gaat iedereen elkaar automatisch helpen en inspireren, zo komt iedereen verder.

Wachten is een uiterst gevaarlijk gevoel. Er is niets om op te wachten.

Vraag: Als ik in een groep zit, moet ik dus geen ruzies, onenigheid en problemen in de Ten accepteren. Klopt dat?

Antwoord: Dat klopt. Het moet allemaal gecorrigeerd worden, niet zomaar opzij gezet worden. Ik heb het over actief zijn. In dit verband moet iedereen elkaar leren begrijpen, als ik anderen niet inspireer, zullen zij mij niet inspireren en dan komen we niet verder.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/01/do-not-wait-act/

https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From the International Convention “Rising  Above Ourselves” 1/6/22, “Approaching the Creator Through the Network of Connections Between Us”, Lesson 1

Related Material:

Advancing Friends To The Goal

How To Be Useful To Your Ten

If The Group Divides Into Factions

Filed under: Conventions, Daily Kabbalah Lesson, Events, Group Work, Spiritual Work, The Tens | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed