Het omicron tijdperk

 202Het lijkt erop dat de coronavirus epidemie volledig uit de hand is gelopen door de nieuwe omicron-stam. Het virus gaat de wereld rond zonder rekening te houden met landsgrenzen. Het aantal besmette mensen groeit exponentieel van dag tot dag en het gevolg daarvan is dat het testsysteem in elkaar stort. Dit betekent dat het nu zelfs onmogelijk is om te weten hoeveel mensen er ziek zijn.

Het virus verspreidt zich als een lopend vuurtje. Men neemt aan dat omicron een einde zal maken aan de coronavirus epidemie omdat iedereen er ziek van zal worden.

Anderzijds bestaat het gevaar dat dit uiteindelijk de gezondheidszorg zal ondermijnen die door de buitensporig hoge werkbelasting geen enkele patiënt meer zal kunnen opvangen.

Dus wat zal omicron uiteindelijk met ons doen? Ik denk dat deze calamiteit gekomen is om ons te kalmeren, om ons ervan te weerhouden om ons met nutteloos, zinloos werk bezig te houden, om ons aan het denken te zetten over een manier waarop we ons leven bescheidener, maar ook eerlijker kunnen maken.

Het blijkt dat de pandemie geen klap is, maar een remedie. We worden gedwongen om na te denken over de zin van ons leven en over een manier om tot een vrediger leven te komen, evenwichtiger, dichter bij een normaal leven en met beide voeten op de grond, in plaats van over de hele wereld te reizen en heel veel tijd in vliegtuigen door te brengen. Laten we wat rustiger leven.

Ik denk dat het coronavirus ons nuttige lessen heeft geleerd die we in de hele geschiedenis van de mensheid nog nooit eerder hebben gezien. Uit het nieuws blijkt dat mensen zich betrokken voelen bij serieuze problemen in plaats van over onzin te praten. Mensen staan niet meer te popelen om van het ene land naar het andere te reizen omdat ze niet weten wat ze met zichzelf aan moeten.

Tot nu toe ontbreekt het ons nog aan de wijsheid om ons leven goed in te richten in deze moeilijke tijd van de pandemie, maar laten we hopen dat het ons uiteindelijk zal helpen en dat we gaan beseffen waar we voor leven, hoe waardevol het leven is. Dankzij dit virus zal er heel veel duidelijk worden.

Dit zal voor iedereen persoonlijk zijn, op het gebied van het gezin, de familie, de stad, het land, landen onderling en de hele wereld. Het zal betrekking hebben op onze verhouding tot de minerale, vegetatieve en animale natuur en vooral op de verhoudingen tussen ons mensen. Virussen zoals deze, die telkens weer zullen opduiken, zullen hun werk doen en ons naar de waarheid leiden.

Het menselijk organisme zit vol virussen. Ik hoop dat wij door al deze virusaanvallen verstandiger zullen worden, volwassener en in staat zullen zijn om onszelf goed te organiseren. Het virus zal ons hiertoe dwingen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/01/the-omicron-epoch/

Voor verdere informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

From KabTV’s “A Conversation with Journalists” 1/6/22

Related Material:

Pandemic Part II: “Omicron”

A New Round Of World Drama: “Omicron”

“Omicron? The Worst Is Yet to Come” (Medium)

Filed under: Crisis, Globalization, Health | Add Comment / Ask Question →Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: