Het niveau van geloof bouwen

232.06

Hoe kan je onafhankelijk van je gevoelens worden? En waar bestaat de vreugde uit bij zulk werk?

Er is vreugde omdat ik onafhankelijk kan zijn van wat ik begrijp en voel, omdat in mij de mogelijkheid ontwaakt om iets hogers dan mijzelf te begrijpen en te voelen. Het is alsof ik een nieuw niveau aan mezelf begin toe te voegen, een andere staat die de mind en de gevoelens van een hoger niveau bevat, “boven mijn rede” genaamd.

Ik werk eraan om mijn eigen begrip en mijn eigen gevoelens terzijde te schuiven. Ik wil nu een andere, hogere staat in mezelf bouwen, een staat waarin een volkomen ander begrip en volkomen andere gevoelens zijn die ik van de Schepper ontvang. Ik houd alleen Hem vast en Hij bepaalt alles voor mij. Al mijn gevoelens en mijn mind zijn alleen van Hem. Er is geen ander dan Hij.

Ik bouw dit niveau boven mijzelf en in deze vorm kom ik verder.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/01/building-the-degree-of-faith/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 1/18/22, “Faith Above Reason”

Related Material:

What Is Faith Above Reason?

Up The 125 Steps Of Faith

Faith Above Reason Requires A Special Mind

Filed under: Daily Kabbalah Lesson, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed