Hebben we als mens ons volledige potentieel bereikt? (Quora)

Dr. Michael Laitman

Michael Laitman op Quora: Hebben we als mens ons volledige potentieel bereikt?

We zullen ons volledige potentieel bereiken als we onze harten voor elkaar openen en in ons gedeelde hart een totaal andere werkelijkheid voelen, boven de beperkingen van ons ego uit.

Dan zullen we in een staat zijn waarin we in gedachten aan iedereen overvloed kunnen schenken, dan leven we in een netwerk van een zodanige wederzijdse verbinding dat niemand nog iets anders nodig heeft.

We hoeven alleen maar te leren hoe we uit de grootste energiebron kunnen putten: uit de Hoge Kracht. We kunnen uit het niets ontvangen. Deze bron is er, hier en nu, maar we voelen het niet.

De Hoge Kracht heeft geen grenzen, want deze Kracht verschilt van de ontvangende kracht die onze natuur is. Wij hebben er geen idee van hoe een minuscuul vonkje vanuit die energiebron ons universum is binnengedrongen en de melkwegstelsels, planeten, mensen, dieren enz. heeft gecreëerd – dat alles en iedereen uit dat minuscuul kleine vonkje van die Kracht is gecreëerd. Begrijp je de kracht daarvan? We kunnen het tot op de dag van vandaag nog steeds niet bevatten. Alles wat bestaat wordt erdoor in het leven geroepen.

Hoe kunnen we deze energiebron aanboren? Eerst moeten we begrijpen dat haar eigenschappen liefde, geven en verbinding zijn. Door gelijkvormig te worden aan liefde, geven en verbinding, verstoren wij haar niet langer en laten wij haar zonder enige hindernis in ons leven stromen.

Dan realiseren we ons volledige potentieel, we ontdekken de volle omvang van liefde, geven, de verbinding tussen ons en de verbinding met de Hoge Kracht.

Based on the video “How Humanity Can Reach its Full Potential” with Kabbalist Dr. Michael Laitman and Oren Levi. Written/edited by students of Kabbalist Dr. Michael Laitman.

Filed under: Q&A, Quora | Add Comment / Ask Question →

Artikel in het Engels: https://laitman.com/2022/01/have-human-beings-reached-their-full-potential-as-a-species-quora/


Voor verdere informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: