De Kracht die buiten ons bereik ligt

294.3

Vraag: Wat betekent het als de Schepper zegt: “Je hebt Mij gemaakt”?

Antwoord: De Schepper zegt “Je hebt Mij gemaakt” omdat wij wat we de Schepper noemen creëren, “Bore” komt van de woorden “Bo-Re”, kom en zie. Wij creëren Hem met onze eigenschappen.

En behalve wij en wat er in ons wordt onthuld, bestaat alleen het hoge, omringende Licht dat wij op geen enkele manier kunnen definiëren.

We kunnen alleen dat wat in onze eigenschappen, in onze Kelim (vaten) en in onze verlangens binnenkomt definiëren. Daarom wordt wat wij in onze verlangens voelen Bore (Bo-Re) genoemd.

Dit betekent dat wat jij in je gecorrigeerde verlangens ontvangt de Schepper genoemd wordt. En wat buiten Hem bestaat is een volkomen andere hoge Kracht die je gedeeltelijk in je innerlijk ontvangt en je dan dus de Schepper noemt.

In het algemeen blijft deze Kracht buiten ons en is deze volledig buiten ons bereik. Er zijn geen Kelim (vaten) en geschikte eigenschappen in ons aanwezig om de eigenschappen van het Hoge Licht te kunnen vaststellen.

Wij kunnen uiteindelijk het gehele Hoge Licht bereiken, maar voor nu begrijpen we heel goed dat we er maar een klein gedeelte van kunnen bereiken en dat is afhankelijk van de mate waarin we eraan gelijkvormig zijn.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/01/the-unattainable-force/

https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From the International Convention “Rising Above Ourselves” 1/7/22, “Annulling before the Friends”, Lesson 2

Filed under: Conventions, Daily Kabbalah Lesson, Events, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: