Computers zullen ons ruïneren

294.2In het nieuws (itv.com): “De Britse premier Boris Johnson vertelde de leiders op de COP 26 klimaatconferentie dat de wereld op de doemdagklok op ‘één minuut voor middernacht’ staat’ …”

“De mensheid ‘behandelt de natuur als een toilet’ door fossiele brandstoffen te blijven gebruiken, zo waarschuwde de secretaris-generaal van de VN, nadat Boris Johnson tegen de COP 26-top had gezegd dat er onmiddellijk actie nodig is om ‘de bom van de klimaatverandering onschadelijk te maken’.”

“De premier waarschuwde tijdens de openingsceremonie van de klimaatconferentie dat de mensheid ‘de klok heeft teruggedraaid’ wat de klimaatverandering betreft en dat er serieus actie moet worden ondernomen voordat de stijgende zeespiegel voor altijd hele steden zal verzwelgen.”

Vraag: De 2021 VN-conferentie over klimaatverandering in Glasgow is afgelopen. Wat vindt u van het slot?

Antwoord: Het eindigde net zoals het begon.

Vraag: Dat klopt, er is niets uitgekomen. Niemand heeft toegezegd om de emissies te verminderen. Iedereen dacht er alleen maar aan hoe de economie hersteld kan worden na de pandemie, het milieu en het klimaat kunnen wel wachten. Het resultaat werd samengevat door prins Charles: “Ik kan nauwelijks geloven hoe vaak ik in de afgelopen 40 jaar dit soort toespraken heb gehouden in alle delen van de wereld, en het is allemaal nutteloos.”

Waarom begint zoiets en gaat het dan allemaal zoals altijd?

Antwoord: Ze hebben niets in handen. Geen kracht. Ze kunnen niets doen, zelfs niet tegen al die uitstoot. Er is geen manier om het te kunnen stoppen. Geen enkele! Dan zouden ze de hele industrie overal moeten sluiten. En dan allereerst de computerindustrie.

Al deze verwarring, deze houding naar de wereld, het komt allemaal voort uit het feit dat mensen slechte onderlinge verhoudingen hebben gecreëerd.

Opmerking: Niet eens de productie, de kooldioxide …

Mijn antwoord: Hier zou later over gesproken moeten worden. Maar zolang we zo’n verschrikkelijke egoïstische onderlinge verhouding hebben, zal niets helpen. We weten niet hoe we op de juiste manier met elkaar moeten omgaan, vanuit verbinding, daarom is elk resultaat alleen maar slecht.

Opmerking: Ze zullen zeggen dat u tegen vooruitgang bent.

Mijn antwoord: Ik ben tegen vooruitgang. Natuurlijk! Ze zeggen bovendien zelf dat we met de huidige vooruitgang ons eigen graf graven.

Vraag: Wat moeten we nu doen? Vanaf nu geen computers meer gebruiken of op de een of andere manier anders gaan werken?

Antwoord: Wij moeten ze wel gebruiken, maar dan alleen op de juiste manier. Dan klopt het, het kan alleen als wij ophouden met al die verkeerde contacten tussen mensen. Je ziet hoe mensen hierdoor beschadigd worden.

Vraag: Het grootste  probleem en de voornaamste oorzaak van de slechte ecologie, het klimaat enzovoort is ….?

Antwoord: De verkeerde verbinding tussen mensen. En tegenwoordig gebeurt dat via computernetwerken.

Vraag: En als wij mensen aansturen om onderling op een goede manier te communiceren, komt het dan allemaal goed?

Antwoord: Zeker. En als dat niet gebeurt, worden we vernietigd.

Vraag: Zijn ze in principe tegen zo’n communicatie?

Antwoord: Ze zijn tegen mensen. Ik ben niet tegen de apparaten zelf, het is maar metaal. Het is metaal met siliconen.

Vraag: Bent u ertegen dat ze gebruikt worden?

Antwoord: Ja. Maar het is een communicatiemiddel. Daarom moet de communicatie tussen ons veranderd worden! Maar hoe kan dit veranderd worden als dit in handen van allerlei zakenlieden is? En daar komt nog bij dat deze zakenlieden nergens om geven. Om het even wat! Het gaat hen alleen om geld. De waanzin van het geld en waarvoor is niet eens duidelijk.

Vraag: Waarvoor hebben ze dit geld nodig?

Antwoord: Om macht te hebben over de wereld.

Vraag: Er zijn zoveel problemen! Wat betekent dit dan voor die mensen?

Antwoord: Niets. Het is gekte.

Hoe de wereld hiermee om zal gaan, weet ik niet. Maar het begint nu langzaamaan duidelijk te worden dat we, als we met deze slechte verbindingen via de computer niet ophouden, als we dit niet veranderen, we allemaal in een uiterst slechte situatie terecht zullen komen. Een computer is eenvoudigweg een vorm van toepassing van communicatie.

Daarom is het eerste protest tegen Facebook en andere netwerken – als zij zich openlijk gaan manifesteren als de egoïstische macht van de eigenaars over de mensheid – natuurlijk iets ongelooflijks! Ik ben benieuwd waar dit toe zal leiden.

Vraag: Denkt u niet dat een mens iets op mondiaal gebied kan creëren vanuit de gedachte dat mensen met elkaar verbonden kunnen worden, dat er goed gedaan kan worden aan mensen?

Antwoord: Nee. Op dit niveau zeker niet. Er zijn daarvoor volledig gecorrigeerde mensen nodig met het juiste begrip van de juiste methodiek, de juiste verbinding tussen mensen. Hier hebben ze helemaal geen weet van. Ze hebben geld, politiek, invloed en macht.

Vraag: Hoe kunnen we hier dan uit komen? Hoe kan deze verbinding tot stand komen?

Antwoord: Net zoals er in het verleden een revolutie tegen machines was, zo zou er nu een revolutie tegen de manier van computer communicatie moeten zijn. Dit serieus beperken en het alleen doen ten bate van mensen, waarvan ik natuurlijk denk dat het iets onvoorstelbaars is. Maar toch in deze richting.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/01/computers-will-ruin-us/

https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From KabTV’s “News with Dr. Michael Laitman” 11/4/21

Related Material:

The Virtual Space For The Inner Connection

From A Virtual Reality To A Spiritual One

What Is Real “Kabbalah Dissemination”?

Filed under: Crisis, Globalization, News | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed