Zware tijden in het vooruitzicht (Linkedin)

Mijn nieuwe artikel op Linkedin: Zware tijden in het vooruitzicht

Overgangsperioden gaan altijd gepaard met problemen. We leven in een van de meest onstabiele overgangsperioden van de geschiedenis van de mens omdat we van een egocentrisch gerichte mentaliteit op weg zijn naar een meer holistische mentaliteit waarbij we van elkaar afhankelijk zijn, met elkaar in verbinding staan en bij ons handelen rekening moeten houden met het welzijn van anderen. Helaas drijven onze opstandige ego’s ons – terwijl we in deze overgangsfase zitten – naar steeds gevaarlijker uitersten die ons en de hele samenleving in gevaar brengen. Hoe eerder we ons ervan bewust worden dat we in een overgangsfase zitten, hoe groter de kans dat we deze veranderingen vreedzaam en snel kunnen doormaken.

Om in te leren zien dat we in een overgangsfase zitten, dat we te zeer met elkaar verbonden zijn om de behoeften van anderen te negeren, moeten we onderwijssystemen opzetten waardoor we ons hiervan bewust kunnen worden. Daarom is de grootste uitdaging voor de mensheid op dit moment het onderwijs.

Idealiter zouden de wereldleiders het leiderschap van deze overgang op zich moeten nemen. Zij bevinden zich in een natuurlijke positie om dit proces op gang te brengen en te leiden. Helaas hebben de leiders van onze tijd zo’n hart van steen dat zij eenvoudigweg niet in staat zijn om naar deze ideeën te luisteren. Het is niet zo dat ik het heb opgegeven, want dat is niet zo, maar we moeten weten waar we aan toe zijn. Tegelijkertijd weet ik dat we verder moeten.

We zijn allemaal wezens die op zoek zijn naar genot, dat is onze aard. Daarom zullen wij onze manier van leven niet veranderen, tenzij we lijden moeten doorstaan in ons huidige leven, of de een of andere grote beloning ons wenkt en wij zeker weten dat we die zullen ontvangen.

We begrijpen slechts twee dingen: genot en pijn. Daarom zal de mensheid alleen veranderen doordat zij ofwel lijdt in een staat van absoluut egoïsme, ofwel omdat zij er zeker van is een beloning te ontvangen als zij zich verantwoordelijk voelt voor anderen en voor anderen zorgt. Op dit moment geven mensen er de voorkeur aan te wachten op meer pijn voordat zij ervan overtuigd zullen zijn dat zij zich moeten richten op een op samenwerking gerichte gezindheid.

Daarom is onderwijs zo belangrijk. Als mensen ervan overtuigd raken dat alle klappen die we krijgen het gevolg zijn van ons egoïsme, zullen ze daar vanaf willen. Als we geloven dat het ego nog steeds het meest in ons voordeel is, zullen we dat ego vasthouden totdat pijn ons ervan zal overtuigen dat we het moeten loslaten.

Linkadres in het Engels: https://laitman.com/2021/12/tough-times-ahead-linkedin/

https://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

Filed under: Crisis, Egoism, New Publications | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed