Wat is goed en wat is slecht? (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman op Quora: Wat is goed en wat is slecht?

Goed is als we ertoe bereid zijn om steeds meer evenwicht met de natuur te bereiken, dit betekent: evenwicht met de universele kracht van liefde, geven en verbinding. Maar we voelen ons slecht als we ons tegen onze zin in naar dezelfde evenwichtige situatie bewegen.

Als we ons slecht voelen, alsof we geen uitzicht meer hebben en ons niet meer kunnen oriënteren, is dat eigenlijk goed. Want door zo’n situatie vinden we een goede oplossing.

We moeten nadenken over waar wij leven en wat voor natuur we om ons heen hebben. De natuur is integraal en globaal, daarin bevindt zich iedereen en alles – op mineraal, vegetatief en animaal niveau, en het belangrijkste: op menselijk niveau – in één grote harmonie.

Wij mensen moeten een positieve vorm bereiken van onderlinge verbinding. Dan zullen we een wonderbaarlijk goed leven ervaren. Het klinkt misschien als een sprookje voor kinderen, maar dat is het niet. Alles is met elkaar verbonden en hangt met elkaar samen, als wij onze houding naar elkaar upgraden met het doel om ons te conformeren aan de onderlinge verbondenheid en afhankelijkheid van de natuur, zullen we een harmonieus bestaan ervaren. Het is eenvoudigweg een natuurwet. 

Als wij ons positief met elkaar gaan verbinden als één wereldwijd geheel, wetend dat wij afhankelijk zijn van elkaar, gaan we ondanks ons armzalige, bekrompen egoïsme een enorm grote, machtige kracht voelen die in de natuur aanwezig is. We zullen deze grote liefdeskracht ontdekken als we nauw met elkaar verweven zijn en de warme verbindingen ervaren die we tussen ons bouwen, we zullen gaan voelen dat we in een volkomen andere, volmaakte wereld leven.

 

Based on the video, “What Is Good? What Is Bad? – Good and Bad Defined” with Kabbalist Dr. Michael Laitman and Semion Vinokur. Written/edited by students of Kabbalist Dr. Michael Laitman.

Artikel in het Engels: https://laitman.com/2021/12/what-is-good-what-is-bad-quora/

https://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

Filed under: Q&A, Quora | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed