Wat is de relatie tussen lichaam en ziel? (Quora)

Michael Laitman op Quora: Wat is de relatie tussen lichaam en ziel?

We leven in een lichaam om onze ziel te ontwikkelen totdat de ziel onafhankelijk wordt van het lichaam. Anders gezegd: door te beginnen bij het animale niveau van ons bestaan, ontwikkelen we de ziel en groeien we naar het menselijke, sprekende niveau van het bestaan.

Tijdens het ontwikkelingsproces van de ziel, komen we een stap hoger in de ontwikkeling van de ziel, daarna dalen we weer neer naar het lichaam en door zulke processen van op- en neergangen ontwikkelen we geleidelijk de onafhankelijk van onze ziel en het niveau.

De ziel is een waarnemingsvermogen in ons dat wij corrigeren en vullen. Als wij werken aan de ontwikkeling van onze ziel, bestaan wij er los van, alsof we een soort mechanisme ontwikkelen en daaraan werken. We nemen afstand van de ziel en kijken er objectief naar. We hebben ons fysieke bestaan met name nodig voor de ontwikkeling van de ziel.

Als we onszelf vanaf een afstand observeren, worden we objectiever. Dan kunnen we steeds hogere niveaus van onze ziel bereiken, omdat we een lichaam hebben waarin we leven.

Artikel in het Engels: https://laitman.com/2021/12/what-is-the-relationship-between-soul-and-body-quora/

 https://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

Based on a talk “Close Up” with Kabbalist Dr. Michael Laitman. Written/edited by students of Kabbalist Dr. Michael Laitman.

Filed under: Q&A, Quora | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed