Waar zijn we naar op zoek bij elkaar?

Vraag: Waarom zoekt een vrouw de mens in een man en is een man meer tevreden met hoe zij eruit ziet?

Antwoord: Een vrouw kijkt in de eerste plaats naar de menselijke potentie in een man en hij kijkt naar haar uiterlijk, d.w.z. dat hij tevreden is met het dierlijke niveau.

De man wordt aangetrokken door het dierlijke. Een vrouw reikt uit naar de mens. Dit is volkomen natuurlijk, want deze twee “objecten” – man en vrouw – vertegenwoordigen Zeir Anpin en Malchut, waarbij Zeir Anpin hoger is, namelijk de bron is van licht, leven en genot, daarom heeft hij geen mogelijkheid om enige vervulling te krijgen van een vrouw. Hij ziet  haar als het laagste niveau, omdat zij werkelijk beneden hem is.

Maar hij is afhankelijk van haar verlangen, van wat zij van hem ontvangt, van wat ervoor zorgt dat hij aan haar wil geven. Het resultaat is dat zij door de juiste interactie absoluut gelijkwaardig aan elkaar worden

Maar in het begin van zijn zoektocht is een man, als mannelijk principe in de spirituele wereld, altijd op zoek naar het vrouwelijke deel van verlangen dat beneden hem staat omdat het zich beneden de eigenschap van geven en vervulling bevindt. Een vrouw zoekt naar betrouwbaarheid in de man die haar wil vervullen.

Vraag: Is de eis van de vrouw, wanneer zij een man vraagt waarom hij haar niet als mens ziet, gerechtvaardigd?

Antwoord: Absoluut. Dit komt uit de natuur voort. Maar als zij op de juiste wijze op elkaar zijn afgestemd en elkaar aanvullen, zien ze dat ze absoluut gelijkwaardig zijn.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/12/what-are-we-looking-for-in-each-other/

https://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

From KabTV’s “Close-Up—Centaurs” 1/15/10

Related Material:

Man And Woman: A Spiritual Complement Of Each Other

A Man And A Woman – Mutual Completion

“Men Are From Mars, Women Are From Venus”

Filed under: Man and Woman | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed