Hoe ziet een spirituele reis eruit? (Quora)

Michael Laitman op Quora: Hoe ziet een spirituele reis eruit?

Wij hebben de mogelijkheid om ons te verheffen naar een niveau waarop wij de oorsprong van onze ervaringen kunnen zien en het leven vanuit een ander gezichtspunt kunnen observeren.

Wat is dit nieuwe perspectief dat we kunnen bereiken?

Het is een perspectief waarin we veel minder belang hechten aan onze fysieke ervaringen en ons uitsluitend richten op de ware spirituele wereld.

Als we de hoge spirituele wereld bereiken, maakt onze wereld die wij samenstellen vanuit diverse onware ervaringen – waarbij we onder de indruk zijn van nonsens die opgeblazen wordt door onze verbeelding en onze hersenspinsels – geen indruk meer op ons. De spirituele wereld geeft ons de ervaring van één enkele Kracht van liefde en geven boven onze fysieke gewaarwordingen uit, als we dat bereiken betekent het dat we ons spirituele leven door onze ziel laten leiden. 

Als we ons door onze ziel laten leiden, gaan we door een opening naar een staat waarin we elkaar aanvullen in een eeuwig, volmaakt leven, dan hechten we ons aan de hoge spirituele Kracht van liefde, geven en verbinding. Dan zijn er geen beperkingen meer voor ons, we stijgen boven de grenzen van onze fysieke gewaarwording van de werkelijkheid uit.

De ultieme ervaring waar wij naar streven, is spirituele onthulling, in de wijsheid van Kabbalah bekend als “de onthulling van de Schepper” of “de onthulling van de Hoge Kracht”. De Schepper is de bron van de werkelijkheid – de bron van onze ervaringen en ons lot. Door ernaar te streven om deze Kracht te ontdekken en te voelen, bereiken we uiteindelijk de spirituele bron van het leven.

Artikel in het Engels: https://laitman.com/2021/12/what-is-a-spiritual-journey-like-quora/

https://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

 

Based on the video, “Spirituality: A Journey Above Human Limits,” with Kabbalist Dr. Michael Laitman and Oren Levi.

Filed under: Q&A, Quora | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed