Deformatie van de natuur

Vraag: Volgens sommige onderzoekers is op het ogenblik één op de tien getrouwde paren niet in staat om een kind te verwekken zonder medische hulp. Het is opvallend dat bij 40% van de gehuwde paren de oorzaak van de onvruchtbaarheid bij de vrouw ligt en in 45% bij de man.

Wat is de spirituele oorsprong van het feit dat een man in onze tijd niet in staat is om nakomelingen te verwekken?

Antwoord: Dit is het gevolg van onze egoïstische ontwikkeling. Het gevende, leven-gevende deel komt van de man. Maar we zijn door ons egoïsme zo in onszelf opgesloten, dat wij zelfs hiertoe niet meer in staat zijn. Onze innerlijke, mentale en spirituele eigenschappen manifesteren zich eerst op het fysiologische niveau.

Kijk maar eens naar wat er tegenwoordig gebeurt met mannen en vrouwen, met hun omgang met elkaar, hoezeer zij zich in zichzelf terugtrekken: vrouwen sluiten zich op in hun eigen omgeving en mannen eveneens. Ze zoeken afwijkende, alternatieve vormen van seksuele bevrediging. Dit betekent dat alles onnatuurlijk is, alles staat heel ver van de natuur af. En dit zal alleen maar toenemen.

Vraag: Wat is er aan de hand?

Antwoord: Het is een lang verhaal dat zich afspeelt in de ontwikkeling van het hele menselijke ras. Ooit bestonden er in het oude Griekenland, in het Oosten e.d. hele culturen van aantrekkingskracht tussen vrouwen onderling of tussen mannen. Dit was echter geen absolute norm, het werd gecultiveerd in een heel beperkte kring van mensen, bijvoorbeeld bij de aristocratie en in harems.

Een mens heeft hier behoefte aan als hij door zijn egoïsme het normale contact met het andere geslacht niet echt bevredigend en plezierig vindt, als hij zo geen warmte kan vinden, niet het gevoel van op z’n minst enig wederzijds begrip en steun.

Ik ben ervan overtuigd dat dit de oorzaak is van een groot aantal ziekten, dat het met name invloed heeft op het zenuwstelsel, het cardiale systeem en andere systemen. De juiste omgang tussen de seksen brengt de menselijke natuur in evenwicht, het leidt tot vermindering van stress, psychosomatische ziekten en hartkwalen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/12/distortion-of-nature/

https://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

From KabTV’s “Close-Up”

Related Material:

The Result of Spiritual Problems

Everything Has A Spiritual Root

Diseases Are The Result Of The Ego

Filed under: Man and Woman | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed