Dansen in een cirkel

Wij moeten de Schepper rechtvaardigen in elke fase en op elk moment. Zo verbinden wij op de juiste wijze alle delen van de schepping met elkaar en zien we dit als één geheel voor ons.

Het is ons werk om alles wat wij in de werkelijkheid voelen elk ogenblik van ons bestaan tot eenheid te brengen, om te voelen dat wij behoren tot de Ene Kracht van de Schepper. Deze werkelijkheid wordt nu aan mij onthuld, zodat ik haar tot een eenheid vorm en daarin de Kracht onthul die deze eenheid aanstuurt.

In elke situatie moeten wij met elkaar en met de Schepper in de grootst mogelijke hechting blijven. Als wij zo in de Ten ons werk doen, zullen we zien dat het van bovenaf zo bestuurd wordt dat het lijkt alsof wij in een cirkel dansen en elkaars handen vasthouden. Ieder danst al naar gelang zijn eigen situatie, het blijkt dat de een omhoog springt en de ander valt.

Maar omdat we dit samen doen, wordt alles tot één gezamenlijk gebeuren bijeengevoegd en worden alle persoonlijke ups en downs samengevoegd tot één dans, in één en dezelfde houding naar de Schepper. Dit moeten wij doen als wij innerlijk dansen, in onze innerlijke verbondenheid.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/12/a-dance-in-a-circle/

https://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 12/12/21, “Love for the Creator”

Filed under: Daily Kabbalah Lesson, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed