Waarom vragen wij naar de zin van het leven in plaats van gewoon te leven? (Quora)

Michael Laitman op Quora: Waarom vragen wij naar de zin van het leven in plaats van gewoon te leven?

Wij vragen naar de zin van het leven omdat, in tegenstelling tot het stille, vegetatieve en animale niveau van de natuur, het menselijke niveau kwalitatief hoger is dan het animale. Met andere woorden, het menselijke niveau van het bestaan wordt door de vraag naar de zin van het leven aangestuurd. In tegenstelling tot het animale niveau van het bestaan dat gewoon het leven leeft, bergt het menselijke niveau van het bestaan de vraag naar de zin van het leven in zich en heeft dat niveau de mogelijkheid om de zin van het leven te bereiken.

Wij hebben de vraag naar de zin van het leven omdat wij een aangeboren neiging hebben om eeuwig te willen leven. Als wij niet eeuwig kunnen leven, verliest het leven zijn waarde, want dan sterft en verdwijnt alles.

Daarom gaat de belangrijkste vraag van de mens specifiek over de zin van het leven.

Artikel in het Engels: https://laitman.com/2021/11/why-do-we-ask-about-the-meaning-of-life-rather-than-simply-live-life-quora/

https://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

Based on a Q&A with Kabbalist Dr. Michael Laitman on “What Is the Meaning of Life?” Written/edited by students of Kabbalist Dr. Michael Laitman.

Filed under: Q&A, Quora | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed