Waarom is het menselijk lijden onevenredig, sommige mensen lijden veel meer dan anderen (Quora)

Michael Laitman op Quora: Waarom is het menselijk lijden onevenredig, sommige mensen lijden veel meer dan anderen.

We hebben ieder een verschillende rol in het ingewikkelde systeem waarin alles van elkaar afhankelijk is, en daar leven wij in.

Zo is het menselijk lichaam ook een compleet systeem, het heeft verschillende delen met verschillende functies, op dezelfde manier hebben wij ieder een verschillende plek in het systeem dat we delen. Sommigen van ons bevinden zich dichterbij de “hersenen” van het systeem, anderen bij de “handen”, de “benen”, het “lijf”, enzovoort.

Het volledig kunnen waarnemen van de omvang van onze onderlinge afhankelijkheid gaat onze huidige beperkte individualistische wereldbeelden te boven. Als we echter het complete beeld zouden zien van het systeem waarin we allemaal leven, zouden we zien hoe ieder mens een unieke en verschillende oorsprong heeft in dit grote systeem. We hebben dus allemaal een verschillende lotsbestemming, verschillende beginvoorwaarden en verschillende staten die zich aan het einde van onze weg bevinden.

Misschien lijkt het oneerlijk dat sommige mensen onevenredig veel lijden vergeleken met anderen, maar als we het complete systeem waarin we bestaan zouden kunnen waarnemen, zouden we precies zien waarom alles zich ontvouwt zoals het gebeurt.

Het doel van al het lijden is uiteindelijk bedoeld om vragen in ons op te wekken over de oorzaak en de zin ervan, zulke vragen helpen om ons naar een punt te leiden waar we de bereidheid krijgen om boven onze bekrompen, beperkte wereldbeelden uit te stijgen en binnen te treden in de waarneming van het complete beeld van de werkelijkheid. Door dit te doen, ontdekken we de reden van alle lijden, en hoe we ons harmonieus en vreedzaam moeten gedragen in het systeem dat wij met elkaar delen, zo kunnen wij de noodzaak van nog meer lijden verzachten.

Kortom, als we ons op een positieve manier met elkaar verbinden zodat we onze onderlinge verhoudingen in dit systeem in harmonie waarmaken, als we elkaar aanvullen en een staat van evenwicht bereiken, zullen we onze onderlinge afhankelijkheid in haar positieve vorm ontdekken, en ook begrijpen waarom we ieder een specifieke plaats en functie hebben gekregen in dit systeem. Uiteindelijk zullen we, terwijl we ieder een verschillende wortel en een verschillende functie in dit systeem hebben, ontdekken hoe we allemaal gelijk zijn in relatie tot wat er van ons wordt verlangd, namelijk om ons positief met elkaar te verbinden boven onze beginvoorwaarden en situaties uit, want op die manier kunnen we een harmonieus en vreedzaam bestaan ontdekken.

Ik raad je aan om ook een antwoord te lezen dat ik onlangs heb geschreven op een soortgelijke vraag, daar vind je meer details over dit onderwerp: “Waarom overkomen mij altijd slechte dingen?”

Zie link hieronder naar die Engelse tekst.

Why Do Bad Things Happen?. How many times in our lives have we… | by Michael Laitman | Predict

Artikel in het Engels: https://laitman.com/2021/11/why-is-human-suffering-disproportionate-due-to-some-people-suffering-much-more-than-others-quora/

https://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

Based on a lesson, “Fundamentals of Kabbalah,” with Kabbalist Dr. Michael Laitman on February 16, 2016. Written/edited by students of Kabbalist Dr. Michael Laitman.

Filed under: Q&A, Quora | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: