Schone kleding voor een schone ziel

Als we niet blij zijn omdat we gezuiverd kunnen worden van bagage uit het verleden, willen we niet werkelijk gezuiverd worden. Dan verlangen we nog steeds naar genoegens die niet met de Schepper te maken hebben, verlangens om te geven, maar willen we liever op een egoïstische manier vervuld worden.

Van onze egoïstische intentie willen afkomen, van ontvangen voor onszelf, wordt het werk van zuivering genoemd. Om dit te doen, moet ik in het Hoge Licht springen, alsof ik water inspring en me er helemaal in onderdompelen, zodat het Licht op mij kan inwerken en mij kan zuiveren.

Dit gebeurt op elk nieuw niveau. Als wij de spirituele treden beklimmen naar de Schepper toe en dichter bij Hem komen, begint elk nieuw niveau met het werk om onszelf te zuiveren. Dit is de eerste fase. De tweede fase is heilig als wij al verbonden zijn met het Hoge Licht.

Maar eerst moeten wij ons van ons egoïsme ontdoen, onszelf zuiveren met de hulp van het Hoge Licht, alsof wij ons in water onderdompelen, in de zee. Als we eenmaal gezuiverd zijn, kunnen we schone kleding aantrekken, namelijk: restrictie, een scherm en terugkaatsend Licht.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/11/clean-clothes-for-a-clean-soul/

https://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 11/9/21, Writings of Baal HaSulam, Shamati #54 “The Purpose of the Work-1”

Related Material:

The Gradual Implantation Of The Creator Into The Creature

Born Again On Every New Degree

The Birth Of A New Degree

Filed under: Love | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: