Hoe een mens een Kabbalist wordt

Vraag: De psycholoog in mij probeert zichzelf en anderen te begrijpen, problemen te analyseren en op te lossen, met zijn gevoelens om te gaan en zijn houding ten opzichte van de werkelijkheid te veranderen. Wat probeert een Kabbalist innerlijk te doen?

Antwoord: Een Kabbalist ontdekt de bronnen van het waarnemen van de omringende werkelijkheid, de grenzen van die werkelijkheid en door aan zichzelf te werken, duwt hij deze grenzen zo ver van zich af dat hij de hoge Kracht achter de werkelijkheid begint te zien, de eigenschap van geven en liefde, tegengesteld aan de eigenschap van ontvangen en afwijzing van alles en iedereen, wat inherent is aan egoïsme.

In de strijd tussen deze twee eigenschappen wordt iemand een Kabbalist, als hij in elk stadium van zijn spirituele ontwikkeling de voorkeur geeft aan geven, liefde en verbinding boven de eigenschap van afscheiding, ontvangen en haat. Hij handelt niet in zijn eigenbelang, niet om zijn egoïsme te vervullen, maar in het belang van anderen, want hij wil altruïsme verspreiden.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/11/how-a-person-becomes-a-kabbalist/

https://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

From KabTV’s “Spiritual States” 10/15/21

Filed under: Perception, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed