“En Ik gaf Jakob en Esau aan Isaak”

Profeten, Jozua 24:4: En Ik gaf Jakob en Esau aan Isaak; en ik gaf aan Esau het bergland Zeir in bezit; en Jakob en zijn kinderen trokken naar Egypte. 

De wegen van Jakob en Esau moesten in twee richtingen verdeeld worden, want zij hinderden elkaar. Als zij met elkaar zouden optrekken, zouden zij de Schepper niet hebben kunnen begrijpen. Daarom stelde de Schepper hen tevreden door Esau het bergland Zeir te geven en Jakob naar Egypte te laten afdalen, zodat hij daar allerlei soorten verlangens zou kunnen verzamelen, grote en egoïstische verlangens die hij miste om een serieuze beweging naar het doel te maken.

Vraag: Het lijkt alsof Jakob zich aan het ontwikkelen is en Esau niet. Klopt dat?

Antwoord: Esau hoeft zich niet te ontwikkelen. We spreken over een verlangen dat zich vrijwel niet hoeft te ontwikkelen. Maar het is krachtig en serieus. Dit is een egoïstisch verlangen om de Schepper te bereiken zonder zichzelf te corrigeren.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/11/and-i-gave-to-isaac-jacob-and-esau/

https://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

From KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 6/9/21

Filed under: Spiritual Work, Torah | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed