De eigenschap van geven en liefde meester worden

Vraag: Ik heb met veel psychologen gesproken en geprobeerd om te begrijpen met wat voor probleem de psychologie te maken heeft. Ze zeggen dat het erg moeilijk is om methoden te vinden om met het egoïsme om te gaan, want het neemt constant toe, vooral in onze tijd.

Hoe gaan Kabbalisten om met het feit dat het egoïsme constant toeneemt? Hoe kunnen we er tegenwicht aan bieden?

Antwoord: Kabbalisten zeggen dat het niet nodig is om tegenwicht te bieden aan het egoïsme, het is helemaal niet nodig om er ook maar iets mee te doen. Je hoeft er alleen maar voortdurend aan te werken om de eigenschap van geven en liefhebben onder de knie te krijgen, boven het ego uit te stijgen en niet op het niveau van het egoïsme te blijven. Zo benadert Kabbalah dit.

Door boven het egoïsme uit te stijgen naar de eigenschap van geven, liefde, verbinding, interactie en communicatie met elkaar, gaan we begrijpen hoe divers ons egoïsme is, hoe sterk het is, en hoe moeilijk het voor ons is om ermee om te gaan.

Maar tegelijkertijd onthullen we eigenschappen in ons die tegengesteld zijn aan het egoïsme. En dan kunnen we vanuit de combinatie van egoïstische en altruïstische kwaliteiten zowel de psychologie als de wetenschap van Kabbalah begrijpen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/11/mastering-the-quality-of-bestowal-and-love/

https://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

From KabTV’s “Spiritual States” 10/15/21

Filed under: Kabbalah Study, Science, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed