Wanneer geld gelukkig zal maken

Opmerking: Onlangs werd Margaret Loughrey, een inwoonster van de Ierse stad Strabane, dood aangetroffen in haar huis in Noord-Ierland. Zij was 56 jaar oud.

In 2013 won zij 27 miljoen pond in de loterij, ze kocht onroerend goed, haar huis, een pub, en ze opende een recreatiecentrum voor de inwoners van haar stad. Ze was van plan om op haar grond betaalbare woningen voor de bewoners te bouwen. Ze besteedde de helft van haar winst aan liefdadigheid.

Maar het recreatiecentrum werd meer dan eens in brand gestoken. Ze kreeg een voorwaardelijke straf voor dronkenschap en onbeschoft gedrag. Later beweerde ze dat mensen miljoenen van haar gestolen hadden. Ze zei dat haar loterijwinst “haar heen en weer naar de hel had gestuurd. “Het geld heeft me alleen maar verdriet bezorgd. Het heeft mijn leven verwoest,” vertelde ze aan de Sunday Life. (Belfast Live)

Mijn antwoord: Dat is absoluut waar.

Vraag: Waarom worden mensen op zo’n manier getest?

Antwoord: Het is een vervloeking.

Opmerking: Bedoelt u dat het altijd een vervloeking is als er veel geld wordt gegeven?

Mijn antwoord: Ja.

Vraag: Kan een mens daar op de een of andere manier goed mee omgaan?

Antwoord: Nee. Binnen het kader van zijn begrip van de wereld probeert hij iets goeds te doen, misschien door miljarden weg te geven. Maar er zal niets goeds uit voortkomen.

Vraag: Dus je kunt beter meteen afstand doen van het geld, het lot verscheuren en weggooien en dat is het dan?

Antwoord: Dat lukt een mens niet. Stel je eens voor dat je een enorm groot bord vol gouden munten krijgt en je dat allemaal hebt gewonnen. Dan stop je dat in je zak, en als er nog een paar munten op het bord zijn blijven liggen, pak je die ook.

Opmerking: Wat zijn we eigenlijk toch een slaven! Wat kunnen we gemakkelijk omgekocht worden, letterlijk!

Mijn antwoord: Zeker. Het is ongelooflijk!

Opmerking: Hier moeten we dus de een of andere conclusie uit kunnen trekken.

Mijn antwoord: Behalve educatie, een brede wereldwijde, correcte educatie zie ik geen oplossing. Geen enkele!

Vraag: En als iemand is opgevoed met “heb je naaste lief als jezelf,” wat zal zo iemand dan doen als hij bijvoorbeeld een enorm groot geldbedrag heeft gewonnen?

Antwoord: Kijk, deze vrouw deed allerlei goede dingen. Maar mensen staken die plek in brand. Omdat zij verder ging dan wat mensen normaal begrijpen van de manier waarop de wereld zou moeten worden ingericht. Mensen waren jaloers. Het paste niet in hun ideologie.

Opmerking: Het lijkt alsof men zegt: jij bent liefdadig, maar wij hebben dit niet nodig. Kijk in plaats hiervan maar naar jezelf!

Mijn antwoord: Hoe vaak hebben we dit niet gezien bij goede mensen … wat er met hen gebeurd is. Zo zit de menselijke natuur in elkaar.

Vraag: Wat denkt u, als het gaat over het niveau van een mens met goede manieren, hoe zou hij aankijken tegen het grote bedrag dat hij krijgt?

Antwoord: Het werd hem door God gegeven om de mensen dichter bij God te brengen, bij de Schepper, om in mensen in ieder geval enige schijn van liefde te ontwikkelen. Maar wat ga je ermee doen? Ga je zondagsscholen openen in Noord-Ierland? Die zijn er allemaal al.

Opmerking: Maar u zegt zelf dat het nodig is om mensen dichter bij de liefde te brengen en dan zegt u meteen daarna dat dit onmogelijk is.

Mijn antwoord: Het is alleen maar mogelijk in het kader van een heel serieuze, zinvolle, goed geplande Kabbalistische educatie. Het is nog altijd noodzakelijk dat de mens en de mensheid een bepaalde ontwikkeling meekrijgen. Dat zal gebeuren als men beseft – door de enorm grote, onoplosbare problemen waarin men verkeert, in feite problemen van de hele mensheid – dat er geen andere remedie is voor deze problemen dan verbinding met elkaar.

Vraag: Wat zou er gebeurd zijn als dit geld besteed was aan de verbinding tussen mensen?

Antwoord: Zulke mensen zijn er niet. Er bestaat zelfs geen enkele organisatie die dergelijke bedragen naar behoren zou kunnen verantwoorden, er zijn geen mensen die zouden luisteren. Daarvoor zijn andere voorwaarden nodig.

Vraag: Wat is uw conclusie dan?

Antwoord: Geef niets. Maak dit niet wakker in een mens. Ik persoonlijk vraag jou niet om mij zulke grote sommen geld te geven.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/10/when-money-will-bring-happiness/

https://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

From KabTV’s “News with Dr. Michael Laitman” 9/23/21

Filed under: Economy, News | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed