Onze wereld is een plek van spirituele opgang

De wereld waarin wij leven is gecreëerd door middel van opeenvolgende afdalingen vanuit de hoge wereld, de spiritualiteit verminderde zo geleidelijk, totdat het allerlaagste punt bereikt werd dat wij “onze wereld” noemen. Dit is de beste situatie om spiritueel te stijgen.

Als we stijgen, vergeten we een dergelijke situatie niet, maar gaan we deze op een nieuwe manier begrijpen, voelen, goedkeuren en rechtvaardigen. Wij zien dat we juist dankzij deze allerlaagste wereld, verre van volmaakt, de volmaaktheid waarnaar wij op weg zijn, kunnen waarderen.

Tegelijkertijd verruimen en openen we de geestelijke wereld steeds meer en gaan we begrijpen dat onze situatie zo moet zijn en speciaal voor ons gecreëerd is, niet als straf, maar volkomen tegengesteld aan volmaaktheid. En op basis van het verschil tussen de twee werelden, krijgen we de mogelijkheid om te beseffen hoe volmaakt de hoge wereld is.

Als een mens dus op de juiste manier met onze wereld leert omgaan en inziet dat deze wereld een plek van opgang kan zijn, vervloekt hij de Schepper niet langer, maar weet hij hoe hij haar kan gebruiken, waarderen en naar waarde schatten. Deze wereld is waarlijk een goede start voor ons.

Vraag: Gebeurt dit alleen op het niveau van waarneming, niet van gevoel?

Antwoord: Dat is afhankelijk van hoe je het opvat. Als ik bijvoorbeeld ziek word, geeft de dokter mij een injectie. Dat doet pijn, het is onaangenaam, maar ik accepteer het met dankbaarheid en ik betaal hem ervoor omdat ik weet dat het een goed resultaat zal opleveren. Daarom rechtvaardig ik de dokter als bemiddelaar en vind ik het nuttig wat hij gedaan heeft.

Dus, je hoeft alleen maar je ogen te openen om het eindresultaat te zien. Dat geeft Kabbalah ons. En dan wordt deze hele wereld iets noodzakelijks, iets wat we wenselijk en juist vinden, je weet hoe je ermee moet omgaan om perfectie te bereiken, en dat op basis van een tegenovergestelde staat.

Vraag: Willen wij onze wereld dan op de een of andere manier verbeteren?

Antwoord: Nee. We moeten alleen zelf op een hoger niveau komen. We hebben niets in handen om de wereld te veranderen. We proberen haar constant te verbeteren, maar het wordt alleen maar erger omdat we onszelf moeten veranderen, en niet de wereld.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/10/our-world-is-a-point-of-spiritual-ascent/

https://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

From KabTV’s “The Power of The Book of Zohar” #20

Filed under: Perception, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: