Man en vrouw: een spirituele aanvulling voor elkaar

Vraag: Kunnen we zeggen dat een vrouw tegenwoordig onbewust de rol van de man ontkent, omdat een man zijn taak niet vervult?

Antwoord: Hij vervult het meest natuurlijke wat er bestaat niet: aan een vrouw geven wat zij eist. Ze eist van hem dat zich tussen hen, naast een lichamelijk partnerschap, een geestelijk partnerschap ontwikkelt.

Als ze samen een Kabbalistisch boek openslaan en de hoge staat, de Hoge Wereld, beginnen te bereiken, zullen zij een verbazingwekkende eenheid bereiken die in geen enkele andere combinatie kan worden bereikt.

Als een man en een vrouw spiritueel met elkaar verbonden zijn, kunnen ze heel veel bereiken. Ze zijn namelijk tegengestelde delen van dezelfde ziel, van dezelfde kli (vat). Daarom krijgen zij, wanneer er zo’n verbinding tussen hen ontstaat, een wonderbaarlijke kans om de spirituele wereld te bereiken.

Hoewel dit in de loop van onze geschiedenis niet vaak is voorgekomen, heeft het in de zeldzame gevallen die zich hebben voorgedaan, altijd tot heel betekenisvolle resultaten geleid.

Ik hoop dat zij, door de moeilijkheden die het moderne gezin en de mensheid nu doormaken, zullen begrijpen dat de juiste vereniging tussen het mannelijke en het vrouwelijke deel zal leiden tot hun ware realisatie, namelijk niet leven als dieren, alleen om te paren en kinderen te krijgen; of dat men zonder partner wil leven. Immers, in geen van beide gevallen zien wij het ware resultaat van ons bestaan.

Het ware resultaat is spirituele hechting in plaats van fysieke hechting. Als we begrijpen dat het, door de spirituele verbinding tussen het mannelijke en het vrouwelijke deel die elkaar aanvullen, mogelijk is om een gemeenschappelijk verlangen te ontdekken, de ware Kli (vat), dan zal de Schepper tussen hen onthuld worden, zoals er geschreven staat: “Man en vrouw en de onthulling van de Schepper tussen hen.”

Het gemeenschappelijke verlangen wordt gebouwd op de innerlijke combinatie van deze twee delen van de schepping.

Ik hoop dat er in de komende jaren een dergelijke behoefte gevoeld zal worden in de samenleving, in gelijke mate bij vrouwen en bij mannen. Dit zal gebouwd kunnen worden op wederzijdse concessies, als de een zich annuleert ten opzichte van de ander.

Dan zullen zij ontdekken hoezeer zij innerlijk samensmelten in het contact met elkaar, in het contact zelf verschijnt er een bindmiddel en dat is de Schepper, een kwaliteit die zich tussen hen openbaart.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/10/man-and-woman-a-spiritual-complement-of-each-other/

https://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

From KabTV’s “Close-Up”

Filed under: Man and Woman | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: